Microsoft önümüzdeki yıl macOS'ta Visual Studio desteğini kesiyor

Microsoft önümüzdeki yıl macOS'ta Visual Studio desteğini kesiyor

Microsoft önümüzdeki yıl macOS için Visual Studio desteğini sonlandıracak. Şirket 17.6 sürümüne 12 ay daha güvenlik desteği verecek, ancak artık özellik güncellemesi yapılmayacak. Microsoft, desteğin kesilmesi için herhangi bir neden belirtmiyor.

Microsoft, aracın resmi adı olan Mac IDE için Visual Studio'nun artık güncellenmeyeceğini yazıyor. En son sürüm olan 17.6 sürümü 31 Ağustos 2024 tarihine kadar güvenlik güncellemeleri ve hata düzeltmeleri almaya devam edecek. Microsoft ayrıca gelecekteki işletim sistemi sürümleri için güncellemelerin yanı sıra .NET 6, .NET 7 ve Mono için çalışma zamanı güncellemelerini de yayınlamaya devam ediyor. Ayrıca son zamanlarda macOS sürümünde .NET 8 desteği de var. Yayından kaldırılana kadar aboneler teknik destek almaya devam edecek.

Visual Studio önümüzdeki yıldan itibaren aboneler için indirilebilir olarak sunulmaya devam edecek, ancak Microsoft aracın artık güvenli olmayabileceği konusunda uyarıyor.

Microsoft ide'yi sonlandırmak için bir neden belirtmiyor. Şirket, kararın "kullanıcı geri bildirimlerine ve kullanım modellerine dayanarak" alındığını söylüyor. Şirket bu nedenle alternatif olarak Dev Box ve Visual Studio Code için C# Dev Kit'e atıfta bulunuyor. Ancak bunlar macOS dahil olmak üzere tüm işletim sistemlerinde mevcut. Programcılar Visual Studio'yu örneğin Dev Box aracılığıyla Windows çalıştıran bir sanal makinede de çalıştırabilir

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.