Microsoft Paint resimlerden arka planı kaldıran yapay zeka aracını test ediyor

Microsoft Paint resimlerden arka planı kaldıran yapay zeka aracını test ediyor

Microsoft Paint artık resimlerden arka planı otomatik olarak kaldırabiliyor. Microsoft yeni özelliği Perşembe günü (7) Windows Insiders programına kayıtlı test kullanıcıları için duyurdu. Yeni özellik ilk olarak Windows 11 Dev ve Canary kanallarına kayıtlı test kullanıcılarına dağıtılıyor.

Microsoft'a göre, araç görüntülerdeki arka planı tek bir tıklamayla kaldırarak belirli bir öğeyi mükemmel bir şekilde kesip çıkarıyor. Şirket, "Arka plan kaldırma, seçim aracını kullanarak tüm ekrandaki veya bir seçimdeki öğeyi algılayabilir" diye açıklıyor.

Şirkete göre bu özellik araç çubuğunda mevcut. Bunu bulmak için dosyaya bir görüntü eklemek, aracı seçmek ve kesilecek nesneyi belirtmek yeterli.

Klasik Paint için yeni özellikler

Klasik Paint, Windows 11 ile genel olarak yenilendiğinden beri Microsoft'tan sık sık yeni özellikler alıyor. Örneğin kısa bir süre önce resim editörü karanlık tema desteği kazanmıştı.

Ağustos ayında, Paint ve diğer yerel Windows 11 uygulamalarının da yapay zeka tarafından desteklenen araçlar kazanacağı söylentileri dolaştı - arka plan kırpma bunlardan biri olabilir.
Sürüm tahmini yok

Paint'in otomatik kırpma aracının herkes için ne zaman yayınlanacağı konusunda henüz bir tahmin yok. Ancak, Beta Kanalı test kullanıcılarının yeni özelliği genel kullanıcılardan önce deneyebilecek olması çok muhtemel.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.