Microsoft, Paint'in test sürümüne karanlık mod ve daha fazla yakınlaştırma seçeneği ekliyor

Microsoft, Paint'in test sürümüne karanlık mod ve daha fazla yakınlaştırma seçeneği ekliyor

Microsoft Paint karanlık bir moda kavuşuyor. Bu özellik neredeyse iki yıl önce duyurulmuştu, ancak şu anda yalnızca Canary ve Dev kanallarındaki Windows Insider'lar için bir test sürümünde mevcut. Daha fazla yakınlaştırma seçeneği ve klavye kısayolları da kullanıma sunulacak.

Microsoft'un bir blog yazısında belirttiğine göre tema, kullanıcıların genel işletim sistemi için seçtikleri temaya göre otomatik olarak değişecek, ancak karanlık modu manuel olarak etkinleştirmek de mümkün olacak. Şirket, 2021 yılında çizim aracının karanlık bir tema desteği alacağını duyurmuştu.

Paint, karanlık modun yanı sıra bir dizi iyileştirme de alıyor. Örneğin, artık yalnızca sınırlı sayıda yakınlaştırma değeri yerine yakınlaştırma boyutunu manuel olarak doldurmak mümkün olacak. Ayrıca, tuvali Paint penceresinin içine tam olarak sığacak şekilde yakınlaştıracak veya uzaklaştıracak bir 'tam ekran' düğmesi de olacak.

Ayrıca, araç çubuğunun görünümü Windows 11 tasarımına ve koyu arka plana daha uygun hale getirmek için değiştirildi. Son olarak, daha fazla klavye kısayolu eklendi. Güncellemeler şu anda Canary ve Dev kanallarının 11.2304.17.0 sürümünde mevcuttur. Bu özelliklerin tüm Windows kullanıcılarına ne zaman sunulacağı henüz bilinmiyor.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.