Microsoft tarafından duyurulan yeni Windows 11 özellikleri

Microsoft tarafından duyurulan yeni Windows 11 özellikleri

Microsoft bu hafta, bazıları halihazırda mevcut olan ve bazıları Önizleme olarak ya da önümüzdeki aylarda kullanıma sunulacak olan bir dizi yeni Windows 11 özelliğini tanıttı.

Microsoft bu hafta, bazıları halihazırda mevcut olan ve bazıları Önizleme olarak ya da önümüzdeki aylarda kullanıma sunulacak olan bir dizi yeni Windows 11 özelliğini tanıttı. Yeni özellikler, yapay zeka destekli Bing'in görev çubuğuna entegre edilmesinin ardından gelen en son Windows 11 geliştirmeleri, güvenlik ve BT yönetimi gibi iş ihtiyaçlarına ve profesyonel ve kişisel kullanılabilirliği artıran yeni avantajlara odaklanıyor.

Microsoft ayrıca bu ay Microsoft Build 2023 etkinliği sırasında geliştiricilerin yapay zekayı Windows uygulamalarına ve hizmetlerine entegre etmeleri için pek çok yeni araç yayınladı.

Yeni Windows 11 özellikleri

Yeni gizlilik, güvenlik ve erişilebilirlik özelliklerini parmaklarınızın ucuna getiriyor
Zamanınızın değerli olduğunu ve bazen küçük şeylerin en büyük farkı yarattığını biliyoruz. Yarın, kuruluşunuzu yönetmeyi ve güvenliğini sağlamayı kolaylaştırmak amacıyla işletmeler için yeni ve geliştirilmiş özellikleri kullanıma sunmaya başlıyoruz.

Yeni uygulama gizlilik ayarları şeffaflık ve kontrolü sizin elinize veriyor
Gizlilik her zamankinden daha önemli ve müşteriler kişisel bilgilerinin kullanımı üzerinde daha fazla şeffaflık ve kontrol istiyor. Windows 11 şu anda eller serbest güvenli oturum açma ve uzaklaştığınızda kilitleme için varlık algılama özelliği sunuyor. Yarın, müşterilere varlık sensörü bilgilerine erişime izin verme veya erişimi engelleme ve yaklaşırken uyandırma/ayrılırken kilitleme gibi varlık algılama özelliklerini kolayca etkinleştirme ve devre dışı bırakma olanağı sağlayan yeni uygulama gizlilik ayarlarını kullanıma sunuyoruz.

Bağlantınızın bir bakışta korunmasını sağlama
Sadece elinizdeki işe odaklanmanın değil, aynı zamanda bir VPN'e güvenli bir şekilde bağlı olduğunuzu bilmenin de ne kadar önemli olduğunu biliyoruz. Görev çubuğunuzdaki göz atılabilir VPN ile artık sadece bir bakışla durumu kolayca bulacaksınız. Cihazınız tanınan bir VPN'e bağlıysa, görev çubuğunuzdaki etkin ağ bağlantısının üzerinde küçük bir kalkan simgesi görünecek ve odaklanmanızı ve akışınızda kalmanızı sağlayacak. Glanceable VPN yarın kullanıma sunulacak ve müşteriler Hızlı Ayarlar üzerinden VPN'i açıp kapatabilecekler.

Microsoft Pluton ile çipten buluta yerleşik güvenlik
Microsoft, çipten buluta daha da fazla varsayılan koruma sağlayan bilgisayarlar sunmak için iş ortağı topluluğumuzla yakın bir şekilde çalışmaya devam ediyor. Microsoft Pluton güvenlik işlemcisi bu yolculukta önemli bir yenilik olmuştur. Pluton ile donatılmış Windows 11 bilgisayarlar, kötü amaçlı yazılımlara karşı daha fazla dayanıklılık, donanım saldırılarına karşı daha güçlü koruma ve ek kimlik bilgisi koruması sağlayan yerleşik teknolojiden yararlanır.

Ne zaman harekete geçeceğinizi bilmenizi ve dosyalarınızı korumanızı kolaylaştırır
Haziran ayından itibaren, hesap rozeti sayesinde hesabınızla ilgilenilmesi gerektiğinde Başlat menünüzde bir uyarı alacaksınız, böylece bilgilerinizin ve bilgisayarınızın korunduğundan emin olmak daha da kolaylaşacak.

Sesli içeriğe erişimi daha da kolaylaştıran genişletilmiş dil desteği
Geçen yılın Mayıs ayında canlı altyazıları duyurduk ve daha sonra Windows 11 2022 Güncellemesi ile kullanıma sunarak tüm müşterilerin Windows'ta sesli içerik tüketmesini sağlamak için erişilebilir ve son teknoloji ürünü bir seçenek sunduk. Canlı altyazılar, gerçek zamanlı görüntülü aramalar da dahil olmak üzere ses çalındığında görünür. Yarından itibaren bu önemli özelliğin 21 bölgeyi kapsayan 10 dile daha yayılacağını paylaşmaktan heyecan duyuyoruz.

PC'de Bluetooth Audio'dan yararlanmanın yeni ve sürdürülebilir bir yolunu sunuyoruz
Yeni nesil kablosuz ses için, PC ekosisteminde bir ilk olan Bluetooth Low Energy Audio'yu duyurmaktan heyecan duyuyoruz. Samsung ve Intel ortaklığıyla geliştirilen Bluetooth LE Audio, düşük güçle yüksek kaliteli ses sunarak Galaxy Book Ultra, Galaxy Book Pro 360, Galaxy Book Pro gibi Intel 13. Nesil platformuna dayalı bilgisayarlar ve Galaxy Buds2 Pro gibi kulaklıklar da dahil olmak üzere uyumlu cihazlarda aramalarınız, videolarınız ve müziğiniz için daha iyi deneyimler sunuyor. Bluetooth LE Audio daha fazla cihaza yayıldıkça bu yeni özellik ve gelecekteki olasılıklar konusunda heyecanlıyız.

Önem verdiğiniz haber ve bilgilerden haberdar olun
Widget'lar, insanların günlük yaşamda bilgileri takip etmek için kullandıkları bir başka harika kaynaktır. Widget panosunun düzenini ve işlevselliğini geliştirmeye devam ediyoruz. Varsayılan bölme görünümü artık kullanıcı tarafından sabitlenmiş uygulamalar için özel alan ve keşif için tasarlanmış kişiselleştirilmiş bir akış içeren daha büyük bir düzene sahip olacak. Bu, haberleri ve kişisel widget koleksiyonunuzu vurgulayacak, böylece hızlıca göz atabilecek ve güncel kalabileceksiniz.

Önizlemede gelen yeni özelliklerle ilgili içeriden bilgi alın
Windows 11 bilgisayarlar varsayılan olarak etkinleştirilmiş birçok temel güvenlik özelliği sunar ve donanım ve yazılım korumasını daha da güçlendirmek amacıyla yarından itibaren genel önizlemede yeni güvenlik yeniliklerini kullanıma sunuyoruz.

Cihazlar ve kimlik bilgileri için koruma

Önizleme: Oturum Açma Oturumu Belirteç Koruma İlkesi: Mart ayındaki açılış Microsoft Secure etkinliğinde, token koruması yol haritamızın ilk adımı olan oturum açma oturumları için token korumasının önizlemesini duyurduk. Bu özellik, uygulama ve hizmetlerin güvenlik belirteçlerini cihaza kriptografik olarak bağlamasına olanak tanıyarak saldırganların belirteçleri çaldıktan sonra farklı bir cihazdaki kullanıcıları taklit etme becerisini kısıtlar. Daha fazla bilgi edinin.

Önizleme: Windows 365 Önyükleme: Birçok kuruluş, Windows 365 ile bulutun gücünü ve bilgisayarın tanıdıklığını bir araya getirmeyi seçerek kullanıcılara güvenlikten ödün vermeden daha da sorunsuz bir Windows deneyimi sunuyor. Windows 365 Boot gibi özelliklerle Windows 365 Cloud PC deneyimini Windows 11 cihazlarda optimize etmeye devam ediyoruz.

Windows 365 Boot, doğrudan Windows 365 Bulut PC'nizde oturum açmanıza ve bunu cihazdaki birincil Windows deneyimi olarak belirlemenize olanak tanır. Cihazınızı açtığınızda, Windows 365 Boot sizi Windows 11 oturum açma deneyiminize götürecektir. Oturum açtıktan sonra, arada hiçbir ek adım olmadan doğrudan Windows 365 Bulut PC'nize bağlanırsınız. Bu, benzersiz bir kullanıcı kimliği ile oturum açmanın sizi kendi kişisel ve güvenli Bulut PC'nize götürdüğü paylaşılan cihazlar için harika bir çözümdür.

Önizleme: Win32 uygulamaları için yeni izolasyon özellikleriyle güvenliği güçlendirin
Hem tüketici hem de ticari kitleler için Win32 uygulamalarını izole etme özelliğini başlatıyoruz. Geliştiriciler yeni izolasyon teknolojilerini kullanarak güvenlik ihlali riskini önemli ölçüde azaltabilirler. Win32 uygulamalarını yalıtılmış olarak çalıştırmak, uygulamaların kritik dahili Windows alt sistemlerine beklenmedik/yetkisiz erişime sahip olmasını önlemeye yardımcı olur ve böylece bir uygulamanın tehlikeye girmesi durumunda hasarı en aza indirir. Win32 uygulamaları izolasyon teknolojilerini kullanarak saldırganların uygulamadan çıkıp diğer uygulamalara ve Windows alt sistemlerine girmesini daha zor ve daha maliyetli hale getirecektir. Bu güncelleme sistemin genel güvenliğini artırmaya yardımcı olacaktır.

Windows Enterprise müşterilerimiz için BT'yi basitleştirmek üzere tasarlanmış yenilikler 
Yukarıdaki özellikler ve geliştirmeler normal Windows aylık güncelleme sürecinin bir parçası olarak sunulmaktadır. Ayrıca Windows 11 Enterprise, BT'nin öncelikli projelere odaklanabilmesi için kurumsal Windows cihazlarını yönetme ve güvence altına alma maliyetini düşürmek amacıyla piyasaya sürüldüğünde kullanıma hazır bulut destekli özelliklerle yeni bir değer sunuyor. Küresel bir üretici olan Krones, Windows 11 Enterprise'ı operasyonel verimlilik sağlamak ve BT'ye zaman kazandırmak için kullanırken, çalışanlarına da üretkenliği artıran en yeni özellikleri sunuyor.

QR kodu ile basılı gizli bilgilerin güvenliğini sağlama
Birçok kuruluşun çeşitli kritik iş süreçlerini tamamlamak için belge yazdırmaya ihtiyaç duyduğunu ve kimliği doğrulanmış bir sürecin önemli olduğunu biliyoruz. Universal Print, gizli bilgilerin sızmasını önlemek için tasarlanmış güvenilir ve güvenli bir bulut baskı çözümü sunuyor. Yarın, bir yazdırma işini yalnızca amaçlanan çalışana güvenli bir şekilde verme yeteneği de dahil olmak üzere adım adım süreç kimlik doğrulaması sunan Android için QR kodlu Universal Print güvenli sürümünü kullanıma sunuyoruz.

BT ekipleriniz ile hibrit bir işyeri arasında bağlantı oluşturma
İnsanlar daha fazla yerden çalıştığından, çalışanlarla bağlantı kurmak için e-postanın ötesine geçen ek yollara ihtiyacınız var. İnsanları cihazlarında yapılacak değişiklikler hakkında bilgilendirmek veya çalışanlara zorunlu güvenlik eğitimini hatırlatmak yararlıdır.

Bu ayın ilerleyen günlerinde Windows 11 Enterprise aboneliğinin bir parçası olarak kurumsal mesajları yayınlayacağız. Microsoft Intune'dan bildirim paneli, görev çubuğunun hemen üzerindeki alan ve Başlayın uygulaması gibi çeşitli Windows yüzeylerinde kullanıcılara şirket markalı mesajlar gönderebileceksiniz.

Windows Autopatch ile Windows 11'e Yükseltme
Geçen yıl kurumsal aboneliğin bir parçası olarak Windows Autopatch'i piyasaya sürdüğümüzde, kurumlar Windows ve Microsoft 365 güncelleme yönetimlerinin çoğunu bu otomatik hizmete devretmekten heyecan duydular. Bu ayın başlarında, en yeni özelliğimiz olan ve merakla beklenen Windows 10'dan Windows 11 Enterprise'a yükseltmenin önizlemesini duyurduk.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.