Microsoft, Windows 7 ve 8'de Edge için güncelleme yayınladı

Microsoft, Windows 7 ve 8'de Edge için güncelleme yayınladı

Microsoft Ocak 2023'te Windows 7, 8 ve 8.1'de Edge'i desteklemeyi bıraktı, bu da Edge 109'un bu işletim sistemleri için mevcut olan son tarayıcı güncellemesi olduğu anlamına geliyor.

Hala Windows 10 öncesi sürümleri kullanıyorsanız, eski işletim sisteminiz için en son Microsoft Edge güncellemesi konusunda fazla heyecanlanmayın. Eski Windows sürümlerini destekleyen son sürüm olan Edge 109'u temel alan bu güncelleme, 116.0.5845.187'den önceki Chromium sürümlerinde WebP'deki yığın arabellek taşması gibi güvenlik açıklarına yönelik düzeltmelerden başka bir şey içermiyor ve uzaktaki bir saldırganın özel olarak hazırlanmış bir HTML sayfası kullanarak sınır dışı bellek yazma işlemi gerçekleştirmesine olanak tanıyor.

Microsoft'un yakında bu nadir güvenlik güncellemelerini bile yayınlamayı durduracağını belirtmek gerekir. Windows 7, 8, 8.1 ve Server 2012 R2 için M109 alt seviye genişletilmiş destek 20 Ekim 2023'te sona erecek. Bundan sonra Firefox, artık kullanılmayan Windows sürümlerini aktif olarak destekleyen tek ana akım tarayıcı olacak. Mozilla Vakfı, Firefox 115 Genişletilmiş Destek Sürümünün (ESR) Eylül 2024'te sona ermesiyle birlikte Firefox için güvenlik güncellemelerini bir yıl daha yayınlamaya devam etmeyi planlıyor. Bir hatırlatma olarak, Statcounter'a göre, eski Windows sürümleri hala tüm PC kullanıcılarının yaklaşık %4,45'ini oluşturuyor.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.