Microsoft Yapay Zeka Tarafından Oluşturulan Videolar İçin GPT-4'ü Önümüzdeki Hafta Piyasaya Sürebilir

Microsoft Yapay Zeka Tarafından Oluşturulan Videolar İçin GPT-4'ü Önümüzdeki Hafta Piyasaya Sürebilir

Rapora göre, LLM'nin çok modlu modelleri video üretimi ve diğer içerik türlerinin önünü açabilir.

ABD merkezli teknoloji devi Microsoft'un, makinelerin doğal dili anlamasını sağlayan büyük dil modelinin (LLM) dördüncü nesli olan GPT-4'ü piyasaya sürmeyi planladığı bildiriliyor. Raporlara göre GPT-4, çoklu modalite, video işleme ve basit metin istemlerinden yapay zeka tarafından oluşturulmuş videolar oluşturma yeteneği gibi yeni özellikler sunacak.

IANS'ın Windows Central'a dayandırdığı habere göre, Microsoft Almanya Baş Teknoloji Sorumlusu Andreas Braun, GPT-4'ün önümüzdeki hafta "AI in Focus - Digital Kickoff" adlı bir etkinlikte tanıtılacağını doğruladı. Braun, "Önümüzdeki hafta GPT-4'ü tanıtacağız, burada tamamen farklı olanaklar sunacak multimodal modellerimiz var - örneğin videolar" dedi.

Raporda GPT-4'ün OpenAI'nin Büyük Dil Modeli'nin (LLM) bir sonraki iterasyonu olduğu ve ChatGPT'nin mevcut sürümüne güç veren GPT-3.5'ten önemli ölçüde daha güçlü olması gerektiği belirtildi. ChatGPT ve diğer GPT-3.5 destekli teknolojiler şu anda metin tabanlı yanıtlarla sınırlı.

Ancak Braun'un yorumları, GPT-4'ün piyasaya sürülmesiyle bu durumun değişebileceğini ima ediyor. Rapora göre, LLM'nin çok modlu modelleri video üretimi ve diğer içerik türlerinin önünü açabilir.

Bu arada Microsoft kısa süre önce OpenAI'nin ChatGPT'sinin Azure OpenAI hizmetinde önizleme için kullanıma sunulduğunu duyurdu.

Teknoloji devi Perşembe günü bir blog yazısında, Azure OpenAI hizmetinde önizlemede olan ChatGPT ile geliştiricilerin özel yapay zeka (AI) destekli deneyimleri doğrudan kendi uygulamalarına entegre edebileceklerini söyledi.

"Bilişsel hizmetler Azure OpenAI ile birleştirilerek kurumlar için cazip kullanım senaryoları oluşturulabilir."

Müşteriler artık bu ChatGPT önizlemesine 0,002 $ / 1k token ile erişebilir ve tüm ChatGPT kullanımı için faturalandırma 13 Mart'ta başlayacaktır.

Şu anda Azure OpenAI hizmeti ile 1.000'den fazla müşteri, Azure'un benzersiz süper bilgi işlem ve kurumsal yetenekleriyle desteklenen DALL-E 2, GPT-3.5, Codex ve diğer büyük dil modelleri dahil olmak üzere en gelişmiş yapay zeka modellerini uyguluyor.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.