Microsoft'un Windows 12'nin web odaklı versiyonu üzerinde çalıştığı bildiriliyor

Microsoft'un Windows 12'nin web odaklı versiyonu üzerinde çalıştığı bildiriliyor

Şirkete yakın birçok kaynağa göre Microsoft, Windows 12'nin web odaklı yeni bir versiyonu üzerinde çalışıyor. Yeni varyantın Chrome OS'a "gerçek" bir cevap olacağı ve eğitim sektörü gibi belirli pazarlar için özel olarak tasarlanacağı söyleniyor.

Web odaklı Windows 12, geleneksel Win32 masaüstü deneyiminin yerini almayacak, ancak düşük kaliteli eğitim cihazları için daha modern, modüler ve hafif bir Windows sürümü sunacak.

Microsoft, yeni nesil Windows ve web ürünlerini geliştirmek üzere "Windows ve Web Deneyimi" adında yeni bir ekip kurduğunu bir iç yazışmayla teyit etmişti. Ekibin iş ilanları da Microsoft'un "İstemci ve Bulut'a yayılan yeni nesil Windows deneyimlerini ve uygulamalarını tanımlamayı ve sunmayı" planladığını doğruluyor.

Dahası, Windows Latest'e göre, Windows 12'nin web odaklı varyantının büyük ölçüde Microsoft Edge ve yapay zekaya dayanması bekleniyor. Örneğin, Microsoft'un Microsoft Edge'i daha akıllı hale getirmek ve web içeriğini ve kullanıcı davranışlarını anlamak için yapay zekayı kullanmanın yollarını araştırdığı bildiriliyor. Bu entegrasyonun Windows 12'nin gelişimini önemli ölçüde etkilemesi bekleniyor.

Microsoft, işletim sisteminin daha hafif bir versiyonunu oluşturmak amacıyla son yıllarda Windows'u modernleştirmek ve bileşen katmanlarını birbirinden ayırmak için çalışıyor. Bu çalışmanın bir örneği, Chrome OS'ye rakip olması amaçlanan Windows 10X'tir. Ancak Windows 10X hiçbir zaman piyasaya çıkmadı ve deneysel aşamada kaldı.

Bununla birlikte, web odaklı Windows 12'nin 2024 yılında gelmesi bekleniyor. Microsoft'un yeni varyanta başka hangi özellikleri ve iyileştirmeleri dahil edeceği henüz belli değil, ancak şirketin eğitim pazarında Chrome OS ile rekabet etme konusunda ciddi olduğu açık.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.