MIUI 14 artık herhangi bir uygulamayı 120 Hz'de çalışmaya zorlayabilir

MIUI 14 artık herhangi bir uygulamayı 120 Hz'de çalışmaya zorlayabilir

MIUI 14 herhangi bir uygulamanın 120 Hz yenileme hızında çalışmasını sağlayabilir. Çin'de Xiaomi 12S Pro için yayınlanan yeni bir güncelleme, cihazdaki işlevselliği içeriyordu.

Yenilik, ayarlar menüsündeki ekran frekansı ayarlarında bulunabilir. Kullanıcı bu seçeneği etkinleştirerek yüklü uygulamaların bir listesini açıyor ve her uygulamada yüksek yenileme hızını etkinleştirmesi gerekiyor.

Normalde, bazı uygulamalar daha yüksek frekanslar desteklense bile 60 Hz'de çalışmakta ısrar ediyor. Ekleme ile sistem, bu uygulamaları yüksek hızdan yararlanmaya zorlamanıza olanak tanıyarak daha akıcı gezinme sağlar.

Yapıyı yüklediğinizde, sistem V14.0.10.0.TLECNXM sürümüne geçer. Yeni özelliğe ek olarak, paket Ağustos 2023 güvenlik yamasını da sunuyor.

Kademeli sürüm

Diğer Xiaomi cep telefonlarının da gelecekte yeni özelliği alması oldukça muhtemel. MIUI 14'te mevcut olduğu için yeni MIUI 15 sürümünün de bu özelliği desteklemesi gerekiyor.

Buna rağmen, yeni özelliğin daha fazla cep telefonu için ne zaman yayınlanacağı ya da gerçekten gerçekleşip gerçekleşmeyeceği konusunda bir tahmin yok. Şimdilik sadece daha fazla haber bekleyebiliriz.

Xiaomi'nin yeni MiOS'u

Kısa bir süre önce Xiaomi'nin bir cihaz ekosistemi oluşturmaya odaklanan MIUI'nin yerine geçecek olası bir sistem olan MiOS'u hazırladığı ortaya çıktı.

Söylentinin doğru olduğuna dair güçlü işaretlere rağmen, yeni sistem hakkında hala çok fazla bilgi yok. Buna ek olarak, Çin'e özel olma ihtimali de hala mevcut.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.