NASA, Taters adlı bir kedinin videosunu uzayın derinliklerinden Dünya'ya ışınladı

NASA, Taters adlı bir kedinin videosunu uzayın derinliklerinden Dünya'ya ışınladı

Ultra yüksek çözünürlüklü test videosu, Psyche uzay aracından 19 milyon mil uzaktayken iletildi.

Yeni lazer iletişim yeteneklerinin başarılı bir gösterimi olarak NASA, bu ayın başlarında Psyche uzay aracından Dünya'ya 19 milyon mil boyunca ultra yüksek çözünürlüklü bir video ışınladı. Uzayın derinliklerinden lazer aracılığıyla ilk kez bir UHD video akışı gönderildi. Tarih yazan video mu? Taters adlı turuncu bir kedinin bir lazer noktasını kovaladığı 15 saniyelik bir klip.

Videonun 11 Aralık'ta gönderilen sinyali, Psyche'nin o sırada bulunduğu yerden 101 saniyede Dünya'ya ulaştı ki bu mesafe Dünya ile Ay arasındaki mesafenin yaklaşık 80 katı kadardı. Görev başlatılmadan önce yüklenen video, Psyche'deki bir uçuş lazer alıcı-vericisi tarafından 267Mbps hızında eve geri gönderildi. Ekim ayında yolculuğuna başlayan uzay aracı, Mars ve Jüpiter arasındaki ana asteroit kuşağında metal açısından zengin bir asteroiti incelemek üzere yola çıktı.

NASA'nın Jet İtiş Gücü Laboratuarı'ndaki projenin alıcı elektroniği sorumlusu Ryan Rogalin, "Milyonlarca mil uzaklıktan iletim yapmasına rağmen, videoyu çoğu geniş bant internet bağlantısından daha hızlı göndermeyi başardı" dedi. "Aslında, Palomar'da video alındıktan sonra internet üzerinden JPL'ye gönderildi ve bu bağlantı derin uzaydan gelen sinyalden daha yavaştı."

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.