Nvidia: RTX 4000 ekran kartları bu yeni kablo sayesinde artık alev almayacak

Nvidia: RTX 4000 ekran kartları bu yeni kablo sayesinde artık alev almayacak

Nvidia RTX 4080 veya 4090 ekran kartları, konektör yanlış bağlanırsa bilgisayarınızı tam anlamıyla eritebilir. Bu sorunu etkili bir şekilde çözen yeni bir kablo piyasaya sürülmek üzere.

Nvidia RTX 4090 ekran kartı piyasaya sürüldüğünde, herkes eşi benzeri görülmemiş derecede güçlü olduğu konusunda hemfikirdi. Ne yazık ki, bazı insanlar bunun tadını çok uzun süre çıkarma şansına sahip olamadı. Çok geçmeden ekran kartının çok sıcak olduğu için adaptörün plastiğini erittiğine dair raporlar gelmeye başladı. Bir soruşturma başlatıldı ve bunun RTX 4090'ın değil güç kablolarının hatası olduğu keşfedildi: kötü bağlanmış veya bükülmüş 16 pinli adaptör anormal şekilde ısınmaya başladı ve grafik kartına zarar verdi.

Bunu düzeltmek için üretici Linewell, 12V-2×6 adlı yeni bir kablo geliştirdi. Bu şirket ASUS gibi çok sayıda markaya tedarik sağlıyor. Bu iddiaları doğrulamak için YouTube kanalı Hardware Busters'ın ekipleri kabloyu gerçek hayatta test etmek için sahaya çıktı. İlk bulgular cesaret verici. Konektörün sıcaklığı 50 dakikalık kullanımdan sonra 46,5°C'yi geçmiyor ki bu normal. Peki kablo yanlış bağlandığında ne olur?

Yeni bir kablo, yanlış bağlantıya rağmen RTX 4000'lerin aşırı ısınmasını önlüyor

İlk testin parametreleri korunarak, kablo kasıtlı olarak yanlış takılır. Buna rağmen, potansiyel olarak tehlikeli bir eşikten çok uzakta olan maksimum 41°C'ye ulaşır. İşleri bir adım daha ileri götürmek için, kablo daha sonra her yöne bükülür, ki bunu bilinçli olarak kendiniz yapmadığınız sürece normalde imkansızdır. Konektörün bağlantısı kesilmediği gibi, sıcaklığı da sabit ve endişe verici bir seviyenin altında kalır.

Yeni kablo, doğru şekilde bağlandığını kontrol etmekten sorumlu pimler içerir. Doğru olmadığını tespit ettiklerinde, bileşenlere zarar vermemek için güç çıkışı otomatik olarak azaltılır. 12V-2×6 artık yeni Nvidia 4000 serisi kartlarla birlikte veriliyor. Yani şu andan itibaren alacağınız şey bu olacak. Elbette bu, oyununuzu tüm grafik ayarları açıkken başlatmadan önce her şeyin doğru şekilde takıldığından emin olmanız gerekmediği anlamına gelmiyor.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.