One UI 6 durum çubuğunun yanmasına karşı korumadan yoksun görünüyor

One UI 6 durum çubuğunun yanmasına karşı korumadan yoksun görünüyor

Görünüşe göre One UI 6 artık durum çubuğunun telefon ekranında yanmasına karşı koruma sağlamıyor. Birçok kullanıcı durum çubuğunun her zaman aynı yerde kaldığını ve bunun da ekran gölgesine yol açabileceğini fark etti.

Reddit'teki birden fazla kullanıcı, Android 14 çalıştıran Samsung cihazlarda durum çubuğunun ekranın üst kısmında kaldığını belirtiyor. Böylece pil simgesi ve saat kaymıyor. Kullanıcılar bunu bir ekran görüntüsü alarak, görüntüyü dikeyden yataya ve tekrar yatay hale getirerek ve ardından başka bir ekran görüntüsü alarak test edebilirler.

Kullanıcı dragosslash, One UI 5 arayüzü ile alınan ekran görüntülerini üst üste bindirdi ve One UI 6 görüntüleri ile karşılaştırdı. One UI 5'teki durum çubuğunun çok az hareket ettiğini, ancak 6'daki simgelerin kaldığını gösteriyor. Dragosslash, gezinme düğmelerinin her zaman hareket ettiğini söylüyor.

Yine de, koruma önleminin One UI 6'da olmadığını tespit etmek zor, diye yazıyor 9to5Google. Samsung'un hareketli durum çubuğunu telafi etmek için ekran görüntülerini değiştirmiş olması ya da şirketin görüntü gölgelerini önlemek için yeni bir yöntem kullanıyor olması mümkün. Ayrıca, ekran görüntüleri iki farklı cihazda alındı: One UI 6'lı bir Galaxy S23 Ultra ve One UI 5'li bir Galaxy Note 20 Ultra.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.