Orijinal Tetris'in 'gerçek' sonuna ulaşan ilk oyuncu 13 yaşında

Orijinal Tetris'in 'gerçek' sonuna ulaşan ilk oyuncu 13 yaşında

13 yaşındaki oyuncu Blue Scuti, NES için geliştirilen orijinal Tetris oyununun "gerçek" sonuna ulaşan dünyadaki ilk oyuncu oldu. Amerikalı oyuncu 157. seviyede belirli bir hatayı tetikleyerek oyunu çökertmeyi başardı ve böylece oyunun gayri resmi sonuna ulaştı.

Gerçek adı Willis Gibson olan Blue Scuti, son yıllarda birkaç dünya rekoru kırdıktan sonra 1989 Nintendo Entertainment System oyunu Tetris'te rekoru elde etti. Aynı rekor denemesi sırasında şimdiye kadarki en yüksek seviyeye ulaşmayı da başardı.

Rekor ancak oyunu 29. seviyenin çok ötesinde oynamaya devam ederek elde edilebiliyor. Bu sonraki seviyelerde, yakın zamana kadar maksimum düşme hızı nedeniyle blok şekillerini hala kontrol etmek fiziksel olarak imkansızdı, ancak 'hipertapping' ve 'rolling' gibi yeni kontrol teknikleri sayesinde oyuncular son yıllarda oyunda çok daha ileriye gidebildiler.

Bir başka engel de blokların renk konfigürasyonudur. Belirli bir noktadan itibaren, NES oyununun garip renk paletleri kullanmasına neden olan ve blokları zar zor görünür kılan bir aksaklık meydana gelir. eGameScout kanalı, bu engelin 2021 yılında yapay zeka tarafından aşıldığını açıklıyor. Aynı dönemde, Tetris topluluğu tarafından oyunun kodunda 155. seviyeden itibaren oyunun çökmesine neden olan bir sorun olduğu keşfedildi. Blue Scuti, Tetris'in 'gerçek sonu' olarak nitelendirilen bu oyun çökmesine ulaşan ilk insan oldu.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.