'Qualcomm, Oryon dokümanlarını satın almak isteyen OEM'lere güç yönetimi çiplerini dayatıyor'

'Qualcomm, Oryon dokümanlarını satın almak isteyen OEM'lere güç yönetimi çiplerini dayatıyor'

Yakında çıkacak Qualcomm Oryon dokümanlarını satın almak isteyen bilgisayar üreticilerinin Qualcomm'un güç yönetim çiplerini kullanmaları gerekecek. Bu, teknoloji web sitesi SemiAccurate tarafından belirtilmiştir. Bu karar yeni Arm-soc'un maliyetini artıracaktır.

SemiAccurate editörleri, Qualcomm'un Oryon dokümanı için mobil güç yönetimi çiplerinin veya güç yönetimi entegre devrelerinin henüz dizüstü veya masaüstü bilgisayarlar için uyarlanmadığına inanan birkaç kaynakla konuşabildi. Bu çipler uyarlanabilir, ancak değişiklikler geniş kapsamlı olacaktır ve bu da Oryon doc'un toplam fiyatının hızla yükselmesine neden olacaktır.

SemiAccurate'e göre, çeşitli OEM'ler Qualcomm'un bu taahhüdünden memnun değil. Teorik olarak, başka bir yerden daha ucuz ve uyumlu güç yönetimi çipleri satın alma imkanı var, ancak Qualcomm'un kendi güç yönetimi çiplerini tescilli hale getirerek bunu imkansız hale getirdiği bildiriliyor. SemiAccurate'e göre şirket, oem'leri finansal olarak desteklemek istiyor.

Oryon, Nuvia tarafından tasarlanan Qualcomm'a ait bir Arm-soc. Qualcomm, 2021'in başlarında start-up Nuvia'yı satın aldı. Bu şirket, diğerlerinin yanı sıra Apple'ın Arm-soc'ları üzerinde çalışmış olan önde gelen çip tasarımcıları tarafından kurulmuştu. Qualcomm bu satın alma için 1,4 milyar dolar ödedi ve yeni Arm çiplerini cep telefonlarında, arabalarda ve veri merkezlerinde kullanmayı planlıyor. Qualcomm'un portföyünde halihazırda Arm çipleri bulunuyor, ancak şirket bunlarla PC pazarında nispeten az başarı elde etti. Qualcomm, 2021 gibi yakın bir tarihte, Nuvia çipli ilk dizüstü bilgisayarların 2023 yılında piyasaya çıkacağını belirtmişti.

Güncelleme, 10.00: Başlık değiştirilmiştir. Daha önce: 'Qualcomm, OEM'leri tescilli güç yönetimi çiplerini kullanmaya zorluyor' şeklindeydi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.