Rivian'ın elektrikli kamyonu 14 ABD eyaletinde kiralanabilir

Rivian'ın elektrikli kamyonu 14 ABD eyaletinde kiralanabilir

Satın alma işlemlerinin aksine, leasing 7.500 $ federal vergi kredisinin tamamı için uygundur.

Rivian, 14 ABD eyaletinde bir kiralama programı başlattı. Elektrikli araç üreticisi, yeni finansman seçeneğini Pazartesi günü web sitesine ekledi (Electrek aracılığıyla) ve müşterilerin R1T elektrikli kamyonetlerini aylık yaklaşık 770 $ 'dan başlayan tahmini fiyatlarla (bölgenize bağlı olarak) kiralamasına olanak tanıdı. Araç kiralamaları Enflasyon Azaltma Yasası (IRA) kapsamında satın almalardan farklı kategorize edildiğinden, kiracılar elektrikli araçlar için 7.500 dolarlık federal vergi kredisinin tamamına hak kazanıyor.

Kiralama programı Arizona, California, Colorado, Florida, Georgia, Massachusetts, Michigan, Missouri, New Jersey, New York, Nevada, Pennsylvania, Texas ve Washington'daki müşterilere sunulacak. Bir Rivian sözcüsü CNBC'ye gönderdiği e-postada, "Bu lansman eyaletlerini, müşterilerimizin bulunduğu ve kiralamanın en popüler olduğu yerler de dahil olmak üzere birçok faktöre dayanarak seçtik" dedi. Rivian, programın mevcut eyaletlerini ve araç modellerini genişletmeyi planladığını söyledi, ancak bir zaman çizelgesi veya daha fazla ayrıntı sunmadı. Finansman için Chase ile çalışıldığı bildiriliyor.

Rivian R1T 73.000 dolardan başlıyor olsa da, kiralama programı şu anda yalnızca 90.000 dolar civarında seyreden üst düzey modelleri içeriyor. Örneğin, Denver posta kodu girildiğinde, otomobil üreticisinin çevrimiçi yapılandırıcısı, aylık 782 ila 835 dolar aralığında ödemelerle 87.000 ila 91.000 dolar arasında fiyatlar tahmin etti. Dolayısıyla, federal vergi kredileri yeni bir elektrikli kamyona imza atmayı daha yönetilebilir hale getirse de, bu hala en azından oldukça derin cepleri olan alıcılarla sınırlı.

Rivian bu ayın başlarında tüm yıl için üretim tahminini 2.000 araç artırdı. Şirket, Tesla Cybertruck'ın uzun süredir ertelenen gelişine hazırlanırken yıl sonuna kadar 54.000 adet araç üretmeyi planlıyor.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.