RTÜK'ten Sakla Beni ve Hudutsuz Sevda Dizilerine Ceza Geldi! Ceza Sebebi Ne?

RTÜK'ten Sakla Beni ve Hudutsuz Sevda Dizilerine Ceza Geldi! Ceza Sebebi Ne?

RTÜK izleme raporları doğrultusunda bazı dizilere idari para cezası verdi. Gayri ahlaki diyalogları bulunan Sakla Beni ve kadına yönelik şiddet sahneleri bulunduran Hudutsuz Sevda dizilerine ceza verildi.

RTÜK'ün haftalık olan toplantısında izleme raporları görüşüldü ve toplantı sonucunda gayri ahlaki diyaloglar içeren Sakla Beni ve kadına şiddet bulunduran Hudutsuz Sevda dizilerini idari para cezası verildi.

FOX'a İdari Para Cezası!

Hudutsuz Sevda dizisine hazırlanan izleme raporunda kadına yönelik şiddetler sebebiyle yayıncı Fox hakkında idari para cezası kararı verildi.

İzleyicilerden şikayet alan Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığının da tepkisini çeken ve RTÜK'e incelenmesi için talepte bulunulan Sakla Beni dizisi de üst kurulun gündemindeydi. Star ekranlarında yayınlanan dizide çocuk karakterlerinin arasında geçen gayri ahlaki diyalogların izleyicilere aktarılması yasa ilahi olarak görüldü.

Gündüz Kuşağı Programlarına da Ceza Verildi!

Didem Arslan Yılmaz'la Vazgeçme adlı gündüz kuşağı programında ise cinayetin ele alınması sırasında yayınlanmaması gereken görüntülerin yayınlanması ve olaya dair yapılan açık konuşmalar RTÜK'ün dikkatinj çekti. Yasayı ihlal eden Show TV'ye üst sınırdan idari para cezası verildi. Bir diğer yandan ise Halk TV'de yayınlanan “Nasıl Olacak” isimli yapımda devletin terör örgütlerini kolladığı şeklinde açıklamalar yapıldığı belirtilerek yayıncı kanal hakkında üst sınırdan idari para cezası kararı verildi. RTÜK başkanı Ebubekir Şahin, yapılan son toplantıda alınan kararları değerlendirdi özellikle dizi ve filmler ile ilgili kurumların vatandaş bildirimlerini arttırdığına dikkat çeken Ebubekir Şahin, ilgili kurumların vatandaşların talep ve beklentileri doğrultusunda dramatik yapımları dikkatli bir şekilde incelediklerini belirtti.

Ebubekir Şahin kadın ve çocuk istismarı bulunduran, milli ve manevi değerlerimize aykırı, şiddetin normalleştirildiği dizilere vatandaşların olduğu gibi üst kurulunda tahammülü olmadığını belirtti. Dizi konusunda yaptırımı geri planda tutmaktan vazgeçtiklerini belirten Ebubekir Şahin, "Yayıncılık ilkelerini ihlal eden dizileri yayınlayanlara taviz vermeyeceğiz. Çünkü özellikle çocuk ve gençlerimizi olumsuz etkileyen içerikler tahammül sınırlarını çok aştı. Artık daha sıkı denetimler yapacağız. Üzülerek söylüyorum bilhassa dizi filmlerle alakalı ikili diyalog sürecini tercih etmeden yaptırım gücümüzü ön planda tutacağız. İyi niyetli ikazlarımızın karşılıkbulmadığını maalesef gördük. İzleme ve değerlendirme dairemize talimatı verdim. Yanlış yapanın gözünün yaşına bakılmayacak. Yanlışta ısrar eden, şiddeti kanıksatıcı içerikler üreten, milli güvenliği tehdit eden yayınlara asla ve asla izin veremeyiz. Bundan sonra izleme raporlarımızı sıklıkla Üst Kurul gündemine taşımakta kararlıyız. Her beyanımda dediğim gibi kırmızı çizgilerimiz açık. Dizi filmlerle ilgili bundan sonra uyarı gereği duymadan yasadan kaynaklanan yaptırım gücümüzü çekinmeden kullanacağız. Dizilerdeki kadın ve çocuk istismarı görüntüleri çizgiyi çok ama çok aştı. Yepyeni bir döneme giriyoruz. Tüm yapımcılarımızın toplumsal hassasiyetlere ve RTÜK kurullarına uygun olarak daha dikkatli olmaları kendi hayırlarına olur” açıklamasında bulundu.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.