Sam Altman OpenAI çıkışının ardından Microsoft'a katılacak

Sam Altman OpenAI çıkışının ardından Microsoft'a katılacak

Microsoft CEO'su Satya Nadella bugün X (eski adıyla Twitter) üzerinden yaptığı açıklamada Sam Altman ve Greg Brockman'ın şirket bünyesinde yeni bir gelişmiş yapay zeka araştırma ekibine liderlik edeceğini duyurdu.

Bu duyuru, Altman'ın kurucu ortak Ilya Sutskever liderliğindeki yönetim kurulu tarafından OpenAI CEO'luğu görevinden alınmasının ardından geldi.

Altman'ın Microsoft tarafından işe alınması, OpenAI yönetim kurulu ile CEO'luk görevine geri dönmesi için yapılan başarısız görüşmelerin ardından gerçekleşti. Bu arada, eski Twitch CEO'su Emmett Shear OpenAI'nin CEO'su rolünü üstlendi.

Teknoloji sektörü, OpenAI yönetim kurulu tarafından darbe olarak nitelendirilen Altman'ın görevden alınması karşısında şaşkınlık yaşadı. Şirketin kurucularından olan Altman'ın beklenmedik bir şekilde görevden alınması, kilit yatırımcı Microsoft'u bile hazırlıksız yakaladı. Bunun üzerine aralarında kurucu ortak Brockman'ın da bulunduğu çok sayıda OpenAI çalışanı hafta sonu protesto amacıyla istifa etti.

Nadella, Altman ve Brockman'a "meslektaşlarının" katılacağını belirterek Microsoft'un istifa eden OpenAI çalışanlarını da işe alacağını ima etti. Altman Microsoft'a geçişini kabul etti ve Microsoft'un kuruculara bağımsız kimlikler inşa etmeleri için alan sağlama yaklaşımını vurgulayarak Altman'ın rolü hakkında ipuçları verdi. Sam Altman, Nadella'nın gönderisine verdiği yanıtta "görev devam ediyor" ifadesini kullandı.

Microsoft'un OpenAI'ye Devam Eden Bağlılığı

Liderlik değişikliklerine rağmen Microsoft, OpenAI'ye yaptığı milyarlarca dolarlık yatırımı sürdürerek özel bulut ortaklığını pekiştiriyor. Microsoft'un bulut hizmetleri, OpenAI'nin ürünler, API hizmetleri ve araştırma dahil olmak üzere çeşitli alanlardaki iş yüklerini desteklemeye devam ediyor.

Nadella yazısında OpenAI ile ortaklığa bağlılığını ve Emmett Shear ve yeni liderlik ekibiyle çalışma konusundaki iyimserliğini dile getirdi. Duyuru, Microsoft'un Azure veri merkezlerini verimli bir şekilde güçlendirme stratejisiyle uyumlu olarak bulut iş yükleri için Arm tabanlı bir CPU da dahil olmak üzere özel silikonda devam eden inovasyonuyla aynı zamana denk geliyor.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.