Samsung One UI 6, pil ömründen tasarruf etmek için yeni "Ekran Gizleme" özelliğine sahip

Samsung One UI 6, pil ömründen tasarruf etmek için yeni "Ekran Gizleme" özelliğine sahip

Android 14 neredeyse geldi ve Google'ın resmi kararlı güncellemeyi yakında yayınlaması bekleniyor.

Samsung da, stok işletim sistemine ek özellikler sunmasıyla bilinen Android 14 tabanlı OneUI 6 görünümü üzerinde çalışıyor. Samsung OneUI 6'daki yeni özelliklerden biri, kullanıcıların bir uygulamayı kullanmaya devam ederken ekranı kapatmalarına olanak tanıyan Ekran Gizleme. Bu, özellikle müzik akışı uygulamaları veya podcast'ler gibi ses tabanlı uygulamaları kullanırken pil ömründen tasarruf etmek için yararlı olabilir.

Ekran Gizleme özelliğini kullanmak için kullanıcıların öncelikle Galaxy Store'dan Good Guardians uygulamasını indirip yüklemeleri gerekiyor.

Yüklendikten sonra uygulamayı açın ve "Battery Guardian "a dokunun. Ardından, "Ekran Gizleme" seçeneğini açın. Ekran Gizleme özelliğini Hızlı Ayarlar paneline eklemek için "Hızlı Ayarlar Paneline Ekle" seçeneğine dokunun ve "Ekle" düğmesine basın.

Ekran Gizleme özelliği Hızlı Ayarlar paneline eklendikten sonra, kullanıcılar bir uygulamayı kullanırken Hızlı Ayarlar panelini açıp Ekran Gizleme simgesine dokunarak ekranı kolayca kapatabilirler. Böylece ekran kapatılacak ve uygulama arka planda çalışmaya devam edecek.

Ekran Gizleme özelliği kullanımdayken, ekran düşük güç modunda tutulacak ve o anda çalışan uygulama hakkında kısa bir süre bilgi sunulacaktır. Ekranı tekrar açmak için kullanıcılar ekrana iki kez dokunabilir ya da güç düğmesine basabilirler.

Ekran Gizleme özelliği şu anda beta aşamasında ve kullanım sırasında bazı sorunlara neden olabilir. Bununla birlikte, kullanıcıların Samsung cihazlarında pil ömründen tasarruf etmelerine yardımcı olabilecek umut verici yeni bir özelliktir.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.