Son 6 Yılın İlk iPhone Gecikmesi mi? Apple'ın iPhone 15'i Gecikebilir

Son 6 Yılın İlk iPhone Gecikmesi mi? Apple'ın iPhone 15'i Gecikebilir

Apple, iPhone 15 serisini Eylül ayında piyasaya sürmeyi planlıyordu, ancak son raporlar teknoloji devinin bu yılki planlarında bir değişiklik olduğunu gösteriyor. Yeni nesil iPhone'lar için tipik Eylül lansmanı yerine, lansman biraz Ekim ayına ertelendi.

Apple geçmişte pandemi sırasında bile iPhone'larının lansmanını ertelemediği için bu şaşırtıcı bir değişiklik. Peki lansman tarihi neden değişiyor? İşte ayrıntılar...

Apple'ın iPhone 15 Lansman Tarihi Şüphe Altında

Bildiğiniz gibi Eylül ayı Apple için çok önemli bir ay. Şirket, en son iPhone 14 serisi de dahil olmak üzere neredeyse tüm telefonlarını Eylül ayında tanıttı ve bu bir gelenek haline geldi. Ancak Bank of America analisti Wamsi Mohan tarafından hazırlanan bir rapor, iPhone 15 serisinin birkaç hafta gecikebileceğini öne sürüyor. Mohan, gecikmenin tedarik zinciri sorunlarından kaynaklandığını ve Apple'ın üçüncü çeyrek gelirine zarar verebileceğini söyledi.

Bir analist, sorunları çözmek, önerilerde bulunmak ve tahminler yapmak için verileri toplayan, yorumlayan ve kullanan bir profesyoneldir. Elbette ki Söyledikleri her şey her zaman doğru çıkmayabilir. Geçmişte de ünlü analistlerin Apple ve diğer teknoloji şirketleri hakkındaki varsayımlarının gerçeğe dönüşmediğini gördük. Ancak en az bir o kadar da tahminlerin doğru olduğuna da şahit olduk.

Wamsi Mohan, şirketin üçüncü çeyrekte 87,1 milyar dolar gelir elde etmesini bekliyor ve bu rakam diğer analistlerin beklediği 91,6 milyar doların altında. Mohan ayrıca Eylül çeyreğinde 48 milyon iPhone ünitesinin satılmasını beklerken, bu rakamın 51 milyonluk Street konsensüs tahmininin altında kalmasını bekliyor. Mohan, iPhone 15 lansmanının ertelenmesine ilişkin olarak "tedarik zinciri sorunları" dışında spesifik bir neden belirtmedi.

iPhone 15 Ekim ayında piyasaya sürülürse, Apple 2017'den bu yana ilk kez amiral gemisi iPhone serisinin lansmanını geciktirmiş olacak. iPhone X, üretim sorunları nedeniyle birkaç hafta ertelenmişti. iPhone 15'in gerçekten ertelenip ertelenmeyeceği henüz belli değil. Ancak Mohan'ın raporu, Apple içinde yeni telefonun piyasaya sürülmesiyle ilgili bazı endişeler olduğunun bir işareti.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.