SpaceX, Direct-to-Cell telefon hizmeti için ilk Starlink uydularını fırlattı

SpaceX, Direct-to-Cell telefon hizmeti için ilk Starlink uydularını fırlattı

SpaceX Çarşamba günü Direct-to-Cell için kullanılacak ilk Starlink sayma uydularını fırlattı. Direct-to-Cell hizmeti, Starlink'in başlangıçta metin mesajları için olmak üzere doğrudan akıllı telefonlarda kullanılmasına olanak tanıyacak.

Reuters haber ajansı, ilk uyduların Çarşamba günü bir Falcon 9 roketi kullanılarak fırlatıldığını yazıyor. Toplam altı uydudan oluşan bu uydular doğrudan 4G akıllı telefonlara bağlanabilecek. SpaceX'in patronu Elon Musk sosyal medyada Direct-to-Cell için bağlantının ışın başına 7Mbit/s ile hala nispeten sınırlı olduğunu yazıyor. Bununla birlikte, hizmet esas olarak mobil kapsama alanı olmayan yerler için tasarlanmıştır ve bu nedenle geleneksel 4G ağlarıyla rekabet etmemektedir.

Starlink şimdilik sadece Direct-to-Cell ile testler gerçekleştirecek. Şirket bunu ABD'li operatör T-Mobile ile birlikte yapıyor. Starlink, Aralık ayı ortasında ABD telekomünikasyon otoritesi FCC'den Direct-to-Cell'i test etmek için izin aldı.

Starlink Direct-to-Cell bu yıl içinde resmi olarak kullanıma sunulacak. SpaceX bunun için Japonya, Yeni Zelanda, Avustralya, İsviçre ve Kanada'daki sağlayıcıların yanı sıra T-Mobile'ın ABD koluyla da ortaklık yapıyor. Hizmet başlangıçta sadece kısa mesaj göndermek için kullanılacak. Starlink Direct-to-Cell 2025 yılına kadar telefon görüşmelerini ve internet bağlantılarını da destekleyecek. Hollanda ve Belçika'daki destek konusunda henüz bir açıklama yapılmadı.

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.