Spotify podcast'leri otomatik olarak çeviren yapay zeka özelliğini duyurdu

Spotify podcast'leri otomatik olarak çeviren yapay zeka özelliğini duyurdu

Spotify Pazartesi günü (25), podcast yayıncılarının seslerini diğer dillerde yeniden oluşturmak için yapay zeka (AI) kullanacağını duyurdu. Çeviri aracı, İngilizce konuşmayı diğer dillere uyarlamak için OpenAI'nin Whisper teknolojisinden yararlanacak.

Araç ilk olarak İngilizce bölümlerdeki içeriği İspanyolcaya uyarlamak için kullanılacak. Önümüzdeki haftalarda araç Fransızca ve Almanca'ya da genişletilecek.
Uyarlama, İngilizce içeriği diğer dillere çevirebilen bir teknoloji olan Whisper kullanılarak gerçekleştiriliyor ve bunun tersi de geçerli. Spotify'ın aracı, içeriği yazıya dökmenin yanı sıra, uyarlanan metni sentetik bir sesle yeniden üretiyor.

Spotify'ın kişiselleştirmeden sorumlu başkan yardımcısı Ziad Sultan yaptığı açıklamada "Yaratıcının kendi sesini birleştiren Sesli Çeviri, dünyanın dört bir yanındaki dinleyicilere yeni podcast yayıncılarını daha önce hiç olmadığı kadar özgün bir şekilde keşfetme ve onlardan ilham alma gücü veriyor" dedi.

Sentetik ses bir OpenAI yaratımı da olabilir. Şirket ayrıca yapay zeka kullanarak metinden "insan" sesi üretme yeteneği de dahil olmak üzere bir dizi yeni özellik sundu. Ancak bu durumda, güvenlik riskleri göz önüne alındığında aracın sınırlı bir erişimi var.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.