Steam macOS 10.13 ve 10.14 desteğini Şubat 2024'te bırakacak

Steam macOS 10.13 ve 10.14 desteğini Şubat 2024'te bırakacak

Valve, iki eski macOS sürümünde Steam desteğinin sona erdiğini detaylandıran bir destek belgesi yayınladı: High Sierra (10.13) ve Mojave (10.14). Valve, 15 Şubat 2024 tarihinde oyun istemcisi için güncelleme (güvenlik güncellemeleri dahil) yayınlamayı ve teknik destek sağlamayı durduracak.

Valve'a göre bu kararın arkasındaki ana neden macOS High Sierra ve Mojave'de Google Chrome desteğinin sona ermesi. Steam istemcisinin bazı bölümleri, yakında Apple'ın eski işletim sisteminde çalışmayı durduracak olan gömülü Chrome'a dayanıyor. Buna ek olarak Valve, gelecekteki Steam sürümlerinin yalnızca macOS Catalina (10.15) ve daha yeni sürümlerde bulunan özelliklere ve güvenlik güncellemelerine bağlı olacağını söylüyor.

Desteğin sona ermesi, Steam'in ve indirilen oyunların 15 Şubat 2024'te çalışmayı durduracağı anlamına gelmiyor. Müşteriler bir süre daha platformu kullanmaya ve oyun oynamaya devam edebilecekler, ancak Valve belirtilen tarihten sonra işlevselliğin devam edeceğini garanti edemiyor. Buna ek olarak, güvenlik güncellemelerinin eksikliği eski işletim sistemlerini ek güvenlik risklerine maruz bırakabilir.

Valve tarafından yapılan en son Donanım ve Yazılım Anketi, tüm Steam müşterilerinin %1,19'unun platforma erişmek için macOS kullandığını göstermektedir. Bunların %98'inden fazlası macOS 10.15 ve daha yeni sürümleri kullanıyor. Bu nedenle, değişikliğin çok sayıda Steam kullanıcısını üzmesi pek olası değil. Yine de Steam'in macOS 10.13 ve 10.14'ü bırakmasıyla ilgili dikkate değer bir sorun var: 32 bit oyunlar.

macOS 10.14 Mojave, 32 bit uygulamaları ve oyunları destekleyen son işletim sistemiydi. macOS 10.15 Catalina, 32 bit uygulama desteğini kaldırarak birçok oyunu macOS'ta kullanılamaz hale getirdi. Mac'te oyun oynayanlar şimdi zor bir seçim yapmak zorunda: desteklenmeyen bir işletim sistemi kullanmaya devam etmek ya da 32 bit oyunlardan vazgeçmek.

Valve, Steam'in 2023'ün sonunda yalnızca 32 bit oyunları kabul etmeyi bırakacağını söylüyor.

Hatırlatmak gerekirse, Windows 7, 8 ve 8.1, 1 Ocak 2024'te Steam'e erişimini kaybedecek. MacOS High Sierra ve Mojave'nin aksine, Steam önümüzdeki yıldan itibaren eski ve artık desteklenmeyen Windows sürümlerinde çalışmayacak.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.