Steam, Windows'un bazı sürümlerinde desteği sonlandırıyor ve çalışmayı durdurabilir

Steam, Windows'un bazı sürümlerinde desteği sonlandırıyor ve çalışmayı durdurabilir

Steam, geçen Pazartesi'den (1'inci) bu yana artık Windows 7, 8 ve 8.1 sürümlerini desteklemiyor. Bu, artık güvenlik yamaları da dahil olmak üzere platform güncellemelerini alamayacakları anlamına geliyor. Ayrıca hizmet her an çalışmayı durdurabilir.

Platform geliştiricisi Valve'a göre, eski sistemlerdeki oyunların son teslim tarihinden sonra bir süre daha çalışmaya devam etmesi gerekiyor ancak uzun vadede yazılım uyumluluğu garanti edilmiyor.

Steam'in ve platformda satın alınan oyunların tam olarak çalışmasını sağlamak için Windows'un daha yeni bir sürümüne yükseltme yapılması önerilir.

Değişiklik, Steam'in Google Chrome'un yerleşik bir sürümüne bağımlı olmasından kaynaklanıyor ve bu sürüm artık Windows'un yukarıda belirtilen sürümlerinde çalışmıyor. Ayrıca gelecekteki platform sürümleri, yalnızca Windows 10 ve sonraki sürümlerde bulunan özellikleri ve güvenlik güncellemelerini gerektirecektir.

Valve, güncellemenin tüm Windows 7, 8 ve 8.1 kullanıcıları için aciliyetini vurguluyor. Bu sistemlere yönelik desteğin sona ermesi, onları PC, Steam ve oyun performansını tehlikeye atabilecek ve hesap bilgilerinin çalınmasına olanak verebilecek yeni siber tehditlere karşı savunmasız hale getirecek.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.