Steam, Windows'un bu eski sürümlerini 1 Ocak 2024'te kullanımdan kaldırıyor

Steam, Windows'un bu eski sürümlerini 1 Ocak 2024'te kullanımdan kaldırıyor

Valve, Steam platformunun desteklediği Windows sürümlerinin sayısının azalacağını duyurdu. Microsoft'un işletim sisteminin üç sürümü etkilendi. Desteğin bitiş tarihi 1 Ocak 2024. Yani sadece birkaç gün içinde.

Bilgisayarda, tablette veya akıllı telefonda iki tür kullanıcı vardır. Bir yanda yeni teknolojileri çok çabuk benimseyen insanlar var. Sunulan yeni fonksiyonları keşfetmek istiyorlar. Ve işletim sistemlerini bir güncelleme yoluyla veya platformları değiştirerek düzenli olarak güncellerler. Öte yandan satın alma işleminden memnun olan ve işleyişin dengesini bozmak istemeyenler de var.

Sebepler çok çeşitlidir: Alışkanlıklarını değiştirmek zorunda kalmaktan korkuyorlar, yatırımlarını amorti etmek istiyorlar, bir güncellemenin faydasından şüphe ediyorlar, profesyonel araçları daha yeni işletim sistemi sürümleriyle uyumlu değil vb. StatCounter'ın 2023 tarihli kontrol paneline göre, Windows ekosisteminde bu kullanıcılar yüklü tabanın yaklaşık %5'ini temsil ediyor. Bu %5'in içinde, Microsoft'un 2023 veya öncesinde teknik desteğini bıraktığı tüm işletim sistemi sürümlerini bulacaksınız.

İşte 2024'te Steam ile uyumlu olmayacak Windows sürümleri

Ve doğal olarak Microsoft, Windows'un eski sürümlerini sonlandırdığında bu ortakların tümü de aynısını yapacaktır. Bu, ünlü kaydileştirilmiş mağaza Steam'in sahibi Valve'ın durumudur. Yılın başında açıklandığı gibi yayıncı, Windows'un üç eski sürümüne yönelik teknik desteğin sonlandırılacağını doğruladı. Sebebi: Steam'in çalışması Chrome işlevine dayanıyor ve Google, artık Windows'un eski sürümlerini desteklemeyen bu işlevi güncelledi. Etkilenen üç Windows sürümü şunlardır:

     Windows 7
     Windows 8
     Windows 8.1

Bu tam olarak ne anlama geliyor? Bu, Steam'de Windows'un bu sürümlerinden biriyle oynuyorsanız Steam istemcinizi artık yeni özellikler, düzeltmeler ve güvenlik güncellemeleri için güncelleyemeyeceğiniz anlamına gelir. Bu versiyonlara yönelik teknik destek 1 Ocak 2024'te, yani önümüzdeki haftanın başında sona erecek. Valve, istemcinin bu tarihten sonra çalışmaya devam edeceğini doğrular ancak tüm işlevlerin erişilebilir olacağını veya ne kadar süreyle erişilebilir kalacağını garanti etmez.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.