Telegram'daki Hackerlar Kimlik Avı Dolandırıcılığı İçin BU Hileyi Kullanıyor

Telegram'daki Hackerlar Kimlik Avı Dolandırıcılığı İçin BU Hileyi Kullanıyor

Satıcı dolandırıcılığı, Mamut olarak adlandırılan kurbanların var olmayan ürünleri satın almaları için kandırılmasını içerir.

Yakın tarihli bir rapora göre, Telegram kullanıyorsanız, dolandırıcılar ve bilgisayar korsanları büyük ölçekli kimlik avı dolandırıcılıkları gerçekleştirmek için 'Telekopye' adlı kötü amaçlı bir Telegram botu kullandıklarından, bu sizin için önemli bir uyarı olabilir.

ESETResearch'ten güvenlik araştırmacısı Radek Jizba'ya göre Telekopye, suçluların ikna edici kimlik avı web siteleri, e-postalar, SMS mesajları ve daha fazlasını oluşturmasını sağlayan gelişmiş bir araçtır.

Meşru bir şirket kisvesi altında faaliyet gösteren ve Neanderthals olarak bilinen bir grup hacker, Telekopye'yi yapılandırılmış bir çerçeve içinde kullanıyor. Yeraltı forumları aracılığıyla üye topluyorlar ve daha sonra iletişim ve devam eden operasyonları izlemek için belirli Telegram kanallarına erişim kazanıyorlar.

Üç temel dolandırıcılık hedefleri vardır - satıcı, alıcı veya geri ödeme. Satıcı dolandırıcılığı, Mamut olarak adlandırılan kurbanların var olmayan ürünleri satın almaları için kandırılmasını içerir.

Alıcı dolandırıcılığında Neandertaller alıcı kılığına girerek tüccarları (Mamutlar) finansal bilgileri ifşa etmeleri için kandırır. Para iadesi dolandırıcılığı, Mamutları para iadesi aldıklarını düşünmeleri için yanıltmakta, ancak aynı tutarı tekrar kesmektedir.

Bu bilgisayar korsanları başarılı dolandırıcılıklar için çeşitli stratejiler kullanmaktadır. Satıcı dolandırıcılıklarında, var olmayan ürünün ek fotoğraflarını hazırlar ve tersine görsel aramaları zorlaştırmak için internet görüntülerini manipüle ederler.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.