Threads nihayet Aralık ayında Avrupa'da piyasaya sürülebilir

Threads nihayet Aralık ayında Avrupa'da piyasaya sürülebilir

Meta, Threads'i üye ülkelere getirmek için Avrupa Birliği'nin çevrimiçi hizmetler düzenlemelerine uymaya karar verdi.

The Wall Street Journal'a göre Meta, Threads'i Aralık ayında tüm Avrupa'da kullanıma sunacak ve AB politikalarına uygun olarak kullanıcıların platforma profil oluşturmalarına gerek kalmadan erişmelerine izin verecek.

Threads ilk olarak Temmuz ayında, Elon Musk'ın giderek kutuplaşan ve eskiden Twitter olarak bilinen X'ine alternatif olarak dünyanın büyük bir kısmına açıldı. Threads ilk haftasında 100 milyon kullanıcıya ulaştı ancak bir miktar düşüş yaşadı. Meta'nın sahip olduğu platform şu anda X'in 365 milyonuna kıyasla yaklaşık 73 milyon aktif kullanıcıya sahip.

AB'ye doğru bir genişleme şüphesiz Thread'in küresel etkileşimini artıracaktır, ancak ne kadar hızlı ve ne ölçüde olduğunu zaman gösterecek. Ekim ayında Meta CEO'su Mark Zuckerberg, Threads'in önümüzdeki birkaç yıl içinde bir milyar kullanıcıya ulaşabileceğini öngörmüştü. İnsanların hızlı bir şekilde Threads hesabı açmak için kullanabilecekleri Instagram'ın iki milyardan fazla aktif kullanıcısı var, ancak piyasaya sürüldükten sekiz yıl sonrasına kadar bir milyar sınırına ulaşamadı. Instagram Başkanı Adam Mosseri, Threads hesabınızı sildiğinizde artık ilişkili Instagram hesabınızın silinmeyeceğini de duyurdu - bu da bir başka tartışma konusu.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.