Touch Bar'lı 2017 MacBook Pro artık 'eski' sayılıyor ve macOS 14'ü alamayacak

Touch Bar'lı 2017 MacBook Pro artık 'eski' sayılıyor ve macOS 14'ü alamayacak

Geçtiğimiz yıl Apple, Touch Bar'lı ilk MacBook Pro'yu artık tamir için parçası bulunmayan "Eski Ürünler" listesine eklemişti. Şimdi, bir yıl sonra, Touch Bar'lı 2017 MacBook Pro da eski ürün olarak kabul edildi - bu haber, şirketin bu modelin macOS 14'ü almayacağını doğrulamasının ardından geldi.

Apple'a göre bir ürün, satış için dağıtımının sona ermesinden beş yıl sonra eski ürün olarak kabul edilir. Sonuç olarak, Apple artık Apple Store'larda ve Yetkili Servis Sağlayıcılarında (AASP) onarım için parça bulunacağını garanti etmiyor. Touch Bar'lı 2017 MacBook Pro da artık bu listenin bir parçası (MacRumors aracılığıyla).

2017 MacBook Pro, Apple'ın 2016 modelleriyle birlikte tanıttığı Touch Bar'lı dizüstü bilgisayarının ikinci nesli. Bu MacBook Pro modelleri aynı zamanda Kelebek Klavye ile ilgili sorunlar nedeniyle kötü bir şöhrete sahip oldu ve Apple'ın daha sonra arızayı kabul etmesine ve hatalı klavyeler için bir geri çağırma duyurmasına neden oldu.

Touch Bar'lı 2017 modelleri artık eski model olarak kabul edilirken, Touch Bar'sız ve yalnızca iki Thunderbolt bağlantı noktasına sahip 2017 sürümünün listeye girmesi için hala bir yıl daha var. Bunun nedeni Apple'ın MacBook Pro'nun giriş seviyesi versiyonunu 2018'de güncellememesi ve 2017 modelini bir yıl daha mağazalarda tutması.

Yine de 2017'de tanıtılan MacBook'ların hiçbiri Haziran ayında WWDC 2023'te duyurulan ve bu sonbaharda halka sunulması beklenen macOS Sonoma'yı desteklemeyecek. Bu dizüstü bilgisayarlar bundan sonra yalnızca güvenlik yamaları alacak (ve bu önümüzdeki iki yıl boyunca sürecek).

Eski modelden modası geçmişe

Apple'ın üretimi durdurulan ürünler için ikinci bir kategorisi vardır: "Eski Ürünler". Eski Ürünlerde onarım için parça bulunabilir veya bulunmayabilirken, eski olarak kabul edilenler Apple Mağazalarında veya servis sağlayıcılarında herhangi bir onarım için uygun değildir. Bir ürün, satış için dağıtımının sona ermesinden yedi yıl sonra eski ürünler listesine girer.

Bu kuralın tek istisnası MacBook bataryasıdır. Apple, müşterilerin dizüstü bilgisayarın üretimi durdurulduktan sonra 10 yıla kadar pil onarımı yaptırabileceğini söylüyor.

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.