Twitter spinoff Bluesky 1 milyon kullanıcıya ulaştı

Twitter spinoff Bluesky 1 milyon kullanıcıya ulaştı

X alternatifi bir kilometre taşına ulaştı, ancak yine de halka açık değil.

Daha önce Twitter olarak bilinen platforma en önemli alternatiflerden biri olan Bluesky, bir milyon kullanıcıyı vurdu. Kuşkusuz, büyük sosyal ağlardaki kullanıcı sayısına kıyasla küçüktür, ancak bugüne kadar çoğu insan için erişilemeyen bir hizmet için çok önemlidir. X'teki kilometre taşını duyuran Bluesky takım üyesi Rose Wang, TechCrunch'a hizmetin uygulamasının Temmuz ayında bir milyon indirmeye ulaştığını söyledi. Bununla birlikte, Bluesky'de aksiyona girmek isteyenler, oturum açmaya davet etmek zorunda kalacaklar ve sadece şimdi yeterince insan sosyal ağın 1 milyon kullanıcıya ulaştığını duyurabilmesi için hesap oluşturabildi. .

Bluesky ilk olarak Twitter tarafından finanse edilen ve Twitter kurucu ortağı Jack Dorsey tarafından desteklenen merkezi olmayan bir sosyal ağ olarak sahneye çıktı. Kapalı beta'da başlatıldıktan kısa bir süre sonra, kullanıcıların zaman çizelgelerini özelleştirebilmeleri için kendi algoritmalarını seçme yeteneğini ortaya koydu. Ve reklamsız kalma teklifinde, kullanıcıların kimliklerini doğrulamaları için bir yol olarak ücretli bir etki alanı hizmeti sunmaya başladı. Uygulamanın ne zaman halka açacağı belirsiz ve kontrol ettikten sonra bazı kodlar hala eBay'de yüzlerce dolar karşılığında satılıyor.

Öte yandan Meta, hala bir dizi kritik özellikten yoksun olmasına rağmen, iş parçacıklarını en başından beri kullanılabilir hale getirmeyi seçti. Konular, Temmuz ayında kullanıma sunulduktan bir hafta sonra 100 milyon kullanıcıya ulaştı, ancak anahtar kelime araması sadece bu ayın başlarında piyasaya sürülmeye başladı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.