Twitter "X" gerilemeye başladı

Twitter "X" gerilemeye başladı

Bir zamanlar haberler ve kişisel sosyal güncellemeler için küresel bir merkez olan Twitter, Elon Musk tarafından tartışmalı bir şekilde "X" olarak yeniden markalaştırılmasından bu yana indirme sayılarında önemli bir düşüş yaşadı.

Apptopia tarafından hazırlanan şaşırtıcı bir rapor, sosyal medya devinin indirilme sayılarının yeniden markalaşmadan sonraki iki ay içinde neredeyse %30 oranında azalarak son on yılın en düşük noktasına gerilediğini ortaya koyuyor.

Aşağıya Doğru Sarmal: "X "in Azalan İndirilme Sayılarına Bir Bakış

Halen twitter.com adresinden erişilebilen web versiyonu da trafikte bir düşüşe tanık oldu ve küresel ziyaretler Ağustos ayında bir önceki yıla kıyasla %10 azaldı.

Geçmişte Twitter, 2011'den bu yana aylık 15 ila 30 milyon yeni kullanıcı kazanmasıyla övünüyordu. Ancak son veriler "X "in bu yılın Ağustos ve Eylül ayları arasında yalnızca 10 milyon kullanıcı kazandığını gösteriyor. Bu önemli düşüş, platformun Musk'ın satın almasından hemen önce indirmelerde yalnızca %18'lik bir düşüş yaşadığı geçen yılki performansıyla tezat oluşturuyor.

"X "in azalan cazibesi yeni indirmelerle bitmiyor. Uygulama, kullanıcı tutma açısından da zarar gördü. Temmuz ayında 253 milyon olan günlük aktif kullanıcı sayısı Eylül ayında 249 milyona geriledi. Aylık aktif kullanıcı sayısında da benzer bir eğilim göze çarpıyor ve aynı zaman dilimi içinde 398 milyondan 393 milyona düştü.

Bu rakamlar, daha önce 2024 yılına kadar aylık 1 milyar kullanıcıya ulaşma hedefini dile getiren Musk için bir gerileme. Musk'ın Ekim ayında görevi devralmasının ardından indirmelerde ve kullanımda başlangıçta bir artış olsa da, bu ivme sürdürülemedi.

Endişe verici rakamlara rağmen, Musk'ın uygulama için iddialı vizyonunu vurgulamak çok önemli. Satın alındığından bu yana, "X "i "WeChat" gibi uygulamaların çok işlevliliğini yansıtacak şekilde şekillendirmek konusunda söz sahibi oldu. Bu vizyon doğrultusunda, görüntülü ve sesli arama gibi yeni özellikler yakında platforma entegre edilecek.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.