Unreal Engine 5 oyunlarının Steam Deck'te nasıl performansı nasıl?

Unreal Engine 5 oyunlarının Steam Deck'te nasıl performansı nasıl?

Steam Deck zaten sektörde harika bir cihaz olarak biliniyor ancak taşınabilir formatı sayesinde sınırlamaları var. Buna rağmen mini bilgisayar, Unreal Engine 5 dahil olmak üzere son oyunlarda hala çok şey sunmayı başarıyor.

Yakın zamanda yayınlanan bir Digital Foundry videosunda, 2023 Unreal Engine 5 sürümlerinden bazıları Steam Deck'te test edildi. Çoğu, taşınabilir bir cihaz için oldukça kabul edilebilir bir performans ve görsel kaliteyle çalışmayı başardı.

Test edilen tüm oyunlar arasında yalnızca Fort Solis daha belirgin ve etkili görsel sorunlar ortaya çıkardı. Testlerin çoğu Lümenli küresel aydınlatma kullanılarak yapıldı.

Oyunlar Steam Deck'te nasıl çalışıyordu?

Daha fazla ayrıntı için videonun tamamını izlemeye değer, ancak genel olarak oyunlar, performans modunda 720p nihai çözünürlükte FSR2 veya TSR ile yapılandırıldı. Belirli grafik ayarları orta, düşük ve yüksek arasında değişir.

RoboCop: Rogue City

Bu oyunda donanım, Lumen ile küresel aydınlatmayı kullanma performansına sahip ancak yansımalar geleneksel bir şekilde işleniyor.

Düşük çözünürlükten kaynaklanan bazı görsel sorunlara rağmen oyunun sunumu Steam Deck gibi küçük bir ekranda gayet iyi ve performans neredeyse her zaman 30 fps'nin üzerinde kalıyor.

Aveum'un Ölümsüzleri

Immortals of Aveum'un grafik ayarlarının çoğu düşüktü, ancak yüksek dokulara ve Lumen'li küresel aydınlatmaya sahipti. Oyunda çatışma sırasında kare hızında bazı dalgalanmalar olabilir ancak yine de oynanabilir.

Justin

Jusant, Lumen teknolojisiyle güzel küresel aydınlatma ve ayrıca performans modunda FSR2 dahil olmak üzere yüksek bir şekilde kuruldu. Daha düşük çözünürlüğe rağmen görseller konsol sunumuyla uyumlu ve 30 fps'de mükemmel bir şekilde oynanabiliyor.

Talos Prensibi 2

Valve'ın dizüstü bilgisayarındaki daha bulanık görüntüye rağmen (küçük ekranda pek fark edilmiyor), Lumen sayesinde Steam Deck'te sahnelerin aydınlatması çok daha doğal ve gerçekçi.

Solis Kalesi

Fort Solis, taşınabilir cihazlarda hala iyi bir deneyim olarak kabul edilemeyecek kadar çok soruna sahip olan tek oyundu, ancak yine de donanım üzerinde bir miktar çalışıyor.

Son olarak video, zorluklara rağmen Unreal Engine 5 oyunlarını veya en azından bazılarını Steam Deck'te çalıştırmanın mümkün olduğunu gösteriyor.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.