Valve, Half-Life'ın 25. yıldönümünü kutlamak için büyük bir güncelleme yayınladı

Valve, Half-Life'ın 25. yıldönümünü kutlamak için büyük bir güncelleme yayınladı

Valve, Half-Life'ın 25. yıldönümü münasebetiyle oyun için büyük bir güncelleme yayınladı. Geliştirici bir dizi teknik iyileştirme yapmanın yanı sıra oyunun önceki genişleme paketlerinden bazı ekstralar da ekliyor.

Valve, 1998 tarihli orijinal oyundaki birkaç hatayı düzelttiğini söylüyor. Geliştirici, diğer şeylerin yanı sıra, oyunun kullanıcı arayüzüyle de ilgilendi ve artık daha büyük ekranlarda daha okunabilir olduğu söyleniyor. Oyunun menüsüne yeni bir görünüm kazandırıldı, böylece artık oyunun 1998 sürümündeki menüye benziyor. Güncelleme sayesinde oyun Steam Networking desteğine de sahip oldu ve Valve Half-Life'ı Steam Deck için sertifikalı hale getirmek için gerekli değişiklikleri yaptı.

Güncelleme oyuna bazı ekstralar da ekliyor. Örneğin, oyuncular güncelleme ile Half-Life'ın çıkışından birkaç ay sonra geliştirilen yeni bir mini kampanyayı oynayabilecekler: Half Life Uplink. Bu genişleme paketinin sadece belirli oyun dergileri ve donanım üreticilerinin CD-ROM'larında mevcut olduğu bildiriliyor. Valve ayrıca yedi çok oyunculu harita da ekliyor. Bu haritalardan üçü 1999'da çıkan Half-Life: Further Data adlı genişleme paketinden. Buna ek olarak, geliştirici oyuna bazı çok oyunculu görünümler de ekliyor.

Oyunun 25. yıldönümünü kutlamak için Valve YouTube'da bir belgesel de yayınladı. Bu belgeselde orijinal geliştirme ekibi yer alıyor ve diğer şeylerin yanı sıra oyunun yaratılmasıyla ilgili deneyimlerini paylaşıyor.

Half-Life, Valve tarafından 19 Kasım 1998 tarihinde piyasaya sürüldü. Oyunun çıkışından beş yıl sonra Steam platformunu yaratan Valve'ın ilk oyunuydu. Bulmacalı bir birinci şahıs nişancı oyunu olan Half-Life, piyasaya sürüldükten kısa bir süre sonra büyük bir etki yarattı. Valve'deki geliştirme ekibi Half-Life için Quake motorunun değiştirilmiş bir versiyonunu kullandı. Oyunun logosu olan Yunan harfi λ veya lambda, Half-Life ismine atıfta bulunmaktadır. Bu sembol, radyoaktif bozunmada olduğu gibi üstel azalma için azalma sabiti olarak kullanılır. Bu yazının yazıldığı sırada, Half-Life'ın PC sürümü Metacritic'te ortalama 96 puana sahiptir.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.