WhatsApp Android beta kullanıcıları artık durum güncellemelerini yardımcı cihazlardan paylaşabiliyor

WhatsApp Android beta kullanıcıları artık durum güncellemelerini yardımcı cihazlardan paylaşabiliyor

WhatsApp, durum güncellemelerini eşlik eden cihazlardan paylaşmanıza olanak tanıyan yeni bir özelliği test etmeye başladı.

WABetaInfo'nun haberine göre, şu anda Android için WhatsApp 2.24.1.4 beta sürümünü çalıştıran sınırlı sayıda test kullanıcısı tarafından kullanılabilen bu özellik, önümüzdeki haftalarda daha fazla kullanıcıya sunulacak.

Bu yılın başlarında tanıtılan Companion Mode adlı bir özelliği kullanarak aynı WhatsApp hesabına birden fazla telefonda sahip olabilirsiniz. Bir yardımcı cihaz internete bağımsız olarak bağlanabilir, ancak birincil cihazınızı 14 günden fazla kullanmazsanız oturumu kapatılır.

Bir yardımcı telefon, mesaj gönderme/alma ve sesli/görüntülü arama yapma gibi birçok şeyi yapmanıza olanak tanır. Ancak, canlı konum paylaşımı ve durum güncellemeleri gönderme gibi bazı özellikler, başkaları tarafından paylaşılan durum güncellemelerini görüntüleyebilmenize rağmen, birincil telefon için ayrılmıştır.

Companion modu, telefonunuzun WhatsApp'ını tabletler, PC'ler ve belirli akıllı ekranlar gibi diğer cihazlara yansıtan Linked Devices adlı mevcut bir özelliğin yükseltilmiş bir versiyonudur.

Web sitesinin belirttiğine göre, yakında kullanıma sunulacak olan özellik, eşlik eden cihazınızı kullanarak metin, video, resim, GIF ve sesli mesajları durum güncellemeleri olarak paylaşmanıza olanak tanıyacak. Meta'nın sahip olduğu mesajlaşma uygulaması durum güncellemeleri için HD medya desteğini de test ettiğinden, bu deneyim gelecekte daha da iyi hale gelebilir.

Yine de bu, WhatsApp'ın cihazlar arası deneyimini iyileştirmek için devam eden çabalarına katkıda bulunuyor. Şirket muhtemelen telefonlarında birden fazla WhatsApp hesabı kullanmak isteyen kullanıcılardan gelen geri bildirimleri dinledi.

WhatsApp şu anda grup sohbeti filtresi, kullanıcı adına göre arama, tarihe göre arama, AI sohbet kısayol düğmesi, video ileri/geri sarma ve medya için bir yanıt çubuğu gibi bir dizi özellik üzerinde çalışıyor.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.