WhatsApp Android Tabletler İçin Bölünmüş Görünüm Arayüzü Üzerinde Çalışıyor

WhatsApp Android Tabletler İçin Bölünmüş Görünüm Arayüzü Üzerinde Çalışıyor

Raporda, kullanıcıların bölünmüş görünüm sayesinde devam eden sohbetlerinin izini kaybetmeden konuşmalar arasında kolayca geçiş yapabilecekleri belirtildi.

Dünya çapında en çok kullanılan anlık mesajlaşma platformlarından biri olan WhatsApp, platformunda daha iyi kullanıcı deneyimi sağlamak için birden fazla özellik üzerinde çalışıyor. Yeni bir rapora göre, Meta'nın sahip olduğu mesajlaşma uygulamasının tablet sürümüne bölünmüş görünüm özelliği getirmeyi planladığı bildiriliyor.

Bölünmüş ekran modu, kullanıcıların sohbet listesini ve sohbet penceresini aynı anda görüntülemesine olanak tanıyor ve ayrıca aramalar ve durum sekmelerinde de kullanılabilecek.

WhatsApp'ı takip eden bir web sitesi olan WABetaInfo tarafından yayınlanan bir rapora göre, mesajlaşma uygulaması tablet sürümüne bölünmüş bir görünüm ekliyor. Android 2.23.5.9 için WhatsApp beta, ince ayarlanmış arayüz referansını içeriyor.

Rapor ayrıca bir sohbet açılırken sohbet listesinin görünür olacağını da ortaya koydu. Bu, kullanıcıların konuşmalar ve çoklu görevler arasında hızla geçiş yapmasına olanak tanıyacak. Aramalar ve durum sekmeleri de bölünmüş görünüme kavuşacak. Değiştirilmiş arayüz deneyimi şu anda WhatsApp Android beta kullanıcılarıyla sınırlıdır ve gelecekte yeniden tasarlanmış arayüzün herkese açık bir şekilde sunulduğunu görebiliriz.

Tablet sürümü için ince ayarlanmış arayüz, Play Store'dan Android için WhatsApp beta'nın en son güncellemesini yükledikten sonra kullanılabilir. WhatsApp hesabınız için mevcut değilse, önümüzdeki günlerde daha da fazla kişiye sunulacağı için lütfen gelecekteki bir güncellemeyi bekleyin.

Raporda, kullanıcıların bölünmüş görünüm sayesinde devam eden sohbetlerinin izini kaybetmeden konuşmalar arasında kolayca geçiş yapabilecekleri belirtildi. Buna ek olarak, bölünmüş görünüm kesinlikle sohbetleri yönetmeyi ve düzenlemeyi kolaylaştırıyor çünkü mevcut sohbetten çıkmak zorunda kalmadan insanların ihtiyaç duyduğu sohbeti bulmak için konuşmalar listesinde hızlı bir şekilde gezinmek mümkün.

Daha önceki bir raporda, Android 2.22.21.6 için WhatsApp beta sürümünün, kullanıcıların bir Android tableti mevcut bir WhatsApp hesabına bağlamasına izin vereceği öne sürülmüştü. Bu özellik geçen yıl Eylül ayında ortaya çıkmış ve kullanıcılara sunulmadan geliştirilmeye devam etmişti.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.