WhatsApp: Artık PC sürümünden geçici mesajlar gönderebilirsiniz

WhatsApp: Artık PC sürümünden geçici mesajlar gönderebilirsiniz

WABetaInfo'ya göre WhatsApp, masaüstü uygulamalarında 'bir kez medya görüntüle' özelliğini yeniden devreye sokarak kullanıcıların kendi kendini imha eden fotoğraf ve videolar göndermesine olanak tanıyor.

Snapchat tarafından popülerleştirilen ve 2021'de Instagram ve nihayetinde WhatsApp'ta tanıtılan, kullanıcıların geçici mesajlar göndermesine olanak tanıyan özellik, geçen yıl WhatsApp'ın masaüstü uygulamalarından kaldırılmıştı.

Neyse ki, WABetaInfo'nun Windows için WhatsApp, macOS için WhatsApp, iPad için WhatsApp beta ve WhatsApp Web'in en son sürümlerinde bir kez daha tespit ettiği gibi, Meta şimdi rotayı tersine çevirdi.

Kendi kendini imha eden mesajlar WhatsApp Web'de geri dönüyor

Kullanıcılar masaüstü uygulamalarında medya dosyaları için tekli görünüm modunu etkinleştirebilir. Görüntü düzenleme aracının başlık çubuğunda beliren simge, kullanıcıların medya dosyalarını yalnızca bir kez görüntülenecek şekilde ayarlamasına olanak tanır. Alıcı dosyayı görüntüledikten sonra dosya sonsuza kadar kaybolur. Bu da hassas bilgilerin asla üçüncü şahıslar tarafından görülmemesini, başkalarıyla paylaşılmamasını ya da bir bilgisayar korsanı tarafından ele geçirilme riski taşımamasını sağlıyor.

Ancak WhatsApp kısa bir süre önce geçici mesajların kaydedilmesine olanak tanıyan bir özellik sundu. Tahmin edebileceğiniz gibi, mesajını kaydetmek istediğiniz kişinin işlemi önceden onaylaması gerekecektir. Güncel olmayan bir yazılım kullanıyorlarsa, diğer kişilerin View Once dosyasının ekran görüntüsünü almasının mümkün olduğunu unutmayın. Bu nedenle şirket, yalnızca güvendiğiniz kişilere içerik göndermenizi öneriyor.

Bu nedenle, geçici medya paylaşımının WhatsApp'ın masaüstü uygulamalarına geri dönmesi, bu özelliğin yokluğunu can sıkıcı bulan kullanıcılar için mükemmel bir haber. Bir kez görüntülenen medyanın kullanıma sunulması çoktan başladı ve Windows ve macOS kullanıcıları tarafından kullanılabilecek. WABetaInfo, güncellemenin dalgalar halinde sunulduğunu, bu nedenle şu anda yalnızca belirli bir grubun buna erişebileceğini söylüyor.

Bu arada WhatsApp, Android uygulamasının son beta sürümlerinde de görüldüğü gibi çeşitli özellik eklemeleri üzerinde çalışıyor. Kayda değer bir ekleme, Android için WhatsApp'ın v2.23.24.26 beta sürümünde ortaya çıkan AI chatbot özelliğidir. Bu ekleme, Sohbetler sekmesinde yüzen bir eylem çubuğu sunarak yaklaşan özellik hakkında daha fazla ayrıntı sağlıyor.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.