WhatsApp artık sohbetlerinizde anket yapmanıza izin veriyor

WhatsApp artık sohbetlerinizde anket yapmanıza izin veriyor

İyi haber; WhatsApp şu anda kanal sahiplerinin anket oluşturmasına ve üyeleriyle paylaşmasına olanak tanıyan yeni bir özelliği test ediyor.

Her zamanki gibi WABetaInfo, uygulamanın en son beta sürümünde ortaya çıkan yeni bir özelliği fark etti. 24.1.10.76 numaralı iOS sürümünde artık kullanıcılar anket doldurabilecek. Bu işlevsellik uygulamada basit gruplar için zaten mevcuttu, ancak artık buna yetkili olan kanallardır.

Özellikle anket özelliği, kanal sahiplerinin anket oluşturmasına ve bunları kendi kanalları içinde paylaşmasına olanak tanır. Hatırlatmak gerekirse bu kanallar, kişilerin veya şirketlerin hedef kitleleriyle iletişim kurabileceği grup veya alanlardır. Son zamanlarda güncel olaylara gerçek zamanlı olarak da tepki verebilirsiniz.

KANALLAR YÖNETİCİLER İÇİN DAHA DA RAHAT HALE GELECEK

Bu yeni seçenekle kanal sahipleri, anketleri için birden fazla yanıta izin vermek veya belirli seçenekleri devre dışı bırakmak gibi farklı seçenekler belirleyebilir. Oylar anonim olduğundan kanal üyeleri kimin neye oy verdiğini değil yalnızca toplam oy sayısını görebilir.

Anket özelliği, kitlenin ilgisini çekmek ve geri bildirim toplamak için yararlı bir yol sağladığından muhtemelen kanal yöneticileri tarafından memnuniyetle karşılanacaktır. Örneğin bir kanal sahibi, üyelerine tercihlerini, görüşlerini veya önerilerini sormak için bir anket oluşturabilir. Kanal üyeleri daha sonra favori seçeneklerine oy verebilir.

Çoğu zaman olduğu gibi anket işlevi henüz tüm kullanıcılar tarafından kullanılamıyor. Şu anda yalnızca sınırlı sayıda kanal sahibi, kanallarında anket paylaşma olanağına sahiptir. Özelliğin beta testi aşamasında olmasına rağmen, yavaş yavaş daha fazla beta kullanıcısını kapsayacak şekilde genişletilmesi bekleniyor. Ancak WhatsApp'ın bu özelliği tüm kullanıcıların kullanımına sunması biraz zaman alabilir.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.