WhatsApp Daha İyi Güvenlik İçin Passkey Desteği Alıyor

WhatsApp Daha İyi Güvenlik İçin Passkey Desteği Alıyor

WhatsApp beta testçileriyle yeni özellikler üzerinde çalışıyor ve şifresiz giriş seçeneğine sahip olmak muhtemelen popüler olacak.

WhatsApp, temel olarak telefonunuzun biyometrik güvenliğini kullanarak yapılan ve şifreleri hatırlama ihtiyacını tamamen ortadan kaldıran Passkeys aracılığıyla kullanıcılar için girişleri test ediyor. Google ve Apple bu yıl web tarayıcıları için geçiş anahtarlarını çoktan benimsedi ve Meta da dahil olmak üzere daha fazla şirket şifresiz bir gelecek inşa ediyor.

WhatsApp'taki şifre özelliği hesabınızı daha iyi güvence altına alacak ve yalnızca siz izin verdiğiniz takdirde kişilerin cihazınızı görmesine izin verecek. Parolalar ayrıca bugünlerde iPhone kullanıcıları için tek biyometrik seçenek olan Face ID üzerinden de çalışıyor. WABetainfo'nun haberinde de belirtildiği üzere, WhatsApp'taki geçiş anahtarı şimdilik yalnızca beta sürümünde mevcut ve erişim sınırlı sayıda beta test kullanıcısına verilmiş durumda.

Google'ın geçiş anahtarlarını kullanımı, cihaz üzerinde kimlik doğrulama ile sınırlıdır ve bu da ekstra bir güvenlik katmanı sağlar ve verilerin tehlikeye girme riski yoktur. WhatsApp da aynı geçiş anahtarı yapısına sahip olacak ve bir WhatsApp hesabını birden fazla cihazda çalıştırmak için Bağlantılı Cihazlar gibi özellikler sunan mesajlaşma uygulaması ile geçiş anahtarları, tüm cihazlarda hesapları çalıştırmak ve güvence altına almak için en iyi seçenek olabilir.

WhatsApp geçiş anahtarlarının beta sürümüne geliyor olması, özelliğin önümüzdeki aylarda tüm kullanıcıları için herkese açık hale getirilebileceğini gösteriyor. WhatsApp'ın üçüncü parti uygulamalara geçiş anahtarları getirip getirmeyeceğini ve insanların bunları bu uygulamalarda saklamasına izin verip vermeyeceğini görmek ilginç olacak.

WhatsApp ayrıca bu hafta TestFlight'ta görülen yerel bir iPad uygulaması üzerinde de çalışıyor. Arayüzün macOS ve web sürümlerine benzer olması kullanıcıların işini kolaylaştıracak. Canlı konum paylaşma özelliğine sahip olmayacak ancak hem görüntülü hem de sesli aramalar ilk günden itibaren desteklenebilir.

WhatsApp'ın Meta'nın yeni gelir kaynağı olacağı da söyleniyor, zira mesajlaşma uygulaması nihayet reklam getirebilir, ancak şirket başkanı bunu reddetti, ancak Meta'nın yakın gelecekte platformla bu rotayı izlediğini görmek şaşırtıcı olmayacak.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.