WhatsApp, dünya çapında büyük gruplarla Mesaj Paylaşım Kanallarını kullanıma sunuyor

WhatsApp, dünya çapında büyük gruplarla Mesaj Paylaşım Kanallarını kullanıma sunuyor

WhatsApp, Kanallar özelliğini genel kullanıma sundu. Bu özellik, tanınmış kişi veya kuruluşların çok sayıda takipçiye mesaj göndermesine olanak tanır. Bu mesajlar yalnızca okunabilir.

Meta daha önce sınırlı sayıda ülkede WhatsApp kanallarını yayınlamıştı. Artık Meta, bu özelliği Hollanda ve Belçika dahil Bu, kullanıcıların bilinen kullanıcı, şirket ve kuruluşların kanallarını takip etmelerine olanak tanır. Takipçiler bu kanallardaki mesajları okuyabilir ancak yanıt veremez. Bu nedenle işlev Telegram'ı anımsatıyor. Bu sohbet uygulamasının bir süredir benzer salt okunur kanalları vardı .

Kanallar normal WhatsApp görüşmelerinden ayrı ve kullanıcılar hangi kanalları takip ettiklerini göremiyor. Meta ayrıca Çarşamba günü Kanallar özelliğine bazı iyileştirmeler ekliyor. Bu, kanalların ardından ülkeye göre filtrelemeyi mümkün kılar. Takipçiler artık kanallardaki mesajlara emoji tepkileri de bırakabilecek. Yöneticiler artık kanallarındaki gönderileri 30 güne kadar düzenleyebilir. Meta raporlarına göre bunlar daha sonra WhatsApp sunucularından otomatik olarak silinecek.

WhatsApp . Bu özellik başlangıçta yalnızca Singapur ve Kolombiya'daki sınırlı sayıda kuruluş tarafından test edildi. Test sürümü daha sonra toplam on ülkeye genişletildi. WhatsApp'a göre artık organizasyonlardan, spor takımlarından, sanatçılardan ve daha fazlasından "binlerce kanal" ortaya çıkıyor. Kanal oluşturmak şu anda büyük organizasyonlara veya ünlü kişilere özel ancak 'önümüzdeki aylarda' herkesin kendi kanalını başlatması mümkün olacak.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.