WhatsApp iOS İçin Yeni Sohbet Eki Menüsü Üzerinde Çalışıyor

WhatsApp iOS İçin Yeni Sohbet Eki Menüsü Üzerinde Çalışıyor

Yeni sohbet eki menüsü geliştirme aşamasındadır ve uygulamanın gelecekteki bir güncellemesinde yayınlanacaktır.

Meta sahibi olduğu popüler anlık mesajlaşma platformu WhatsApp'ın iOS için yeniden tasarlanmış bir sohbet eki menüsü üzerinde çalıştığı bildiriliyor. Şu anda iOS için WhatsApp, sohbet eki menüsünü bir uyarı denetleyicisi sunarak dikey bir liste olarak gösteriyor. Ancak yeni menü ile şirket satır tabanlı bir ek menüsü getirmeyi planlıyor.

WhatsApp, iOS için ek menüsünün, Android için WhatsApp'ta halihazırda mevcut olan ek menüsüyle uyumlu hale getirilmesi beklenen yeni bir yeniden tasarımı üzerinde çalışıyor. WhatsApp'ı takip eden bir web sitesi olan WABetaInfo'nun haberine göre, yeni sohbet eki menüsü şu anda geliştirilme aşamasında ve uygulamanın gelecekteki bir güncellemesinde yayınlanması bekleniyor.

Bu özellik sayesinde, WhatsApp'ın gelecekte satır başına belirli sayıda ek seçeneğinin bulunduğu satır tabanlı bir ek menüsü getirerek farklı bir ek menüsü uygulamayı planladığı anlaşılıyor.

Rapora göre, arayüzün bu kısmı için bir yenileme, modası geçmiş görünümü nedeniyle uzun zamandır gecikmişti ve nihayet daha modern ve sezgisel bir deneyim sunacak. Ayrıca, ek menüsüne giderek daha fazla seçenek eklendikçe, arayüzün her zaman net ve gezinmesi kolay kalmasını sağlamak kesinlikle önemli hale geliyor.

Yeni sohbet eki menüsü geliştirme aşamasındadır ve uygulamanın gelecekteki bir güncellemesinde yayınlanacaktır. Bu arada, Meta'nın sahip olduğu platformun durum güncellemelerini bildirme özelliğini ve bildirimler içinde kalıcı bir sessize alma seçeneğini yayınladığı bildiriliyor. Bu özellik kısa bir süre önce TestFlight uygulamasından iOS 23.4.0.74 güncellemesi için WhatsApp beta sürümünü yükleyen bazı beta test kullanıcılarına sunuldu.

Mesajlar ve aramalar tüm cihazlarda her zaman uçtan uca şifreleme ile korunduğu için bu özelliğin uçtan uca şifrelemeden ödün vermediğine dikkat etmek önemlidir. Rapora göre bu, WhatsApp, Meta ve bir proxy sağlayıcısı da dahil olmak üzere hiç kimsenin kişisel mesajlarınızı okuyamayacağı ve özel aramalarınızı dinleyemeyeceği anlamına geliyor.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.