WhatsApp Kanallar Özelliği Herkese Açılıyor

WhatsApp Kanallar Özelliği Herkese Açılıyor

WhatsApp, yeni özelliği Channels ya da Hollandaca adıyla Kanallar'ın Salı günü "hemen hemen herkesin" kullanımına sunulacağını açıkladı. Özellik geçen hafta kullanıma sunuldu ancak pek çok kullanıcı henüz bu özelliği göremedi.

WABetaInfo'ya göre WhatsApp şefi Will Cathcart, Salı günü gün sonuna kadar herkesin özelliği görebileceğini söylüyor. Ancak bunun için uygulamanın en son sürümünün kullanılması gerekiyor. WhatsApp bu önemli yeni özelliğin dünya çapında kullanıma sunulacağını geçen hafta duyurmuştu.

Kanallar normal WhatsApp konuşmalarından ayrıdır ve kullanıcılar birbirlerinden hangi kanalları takip ettiklerini göremezler. Kanallar ülkeye göre filtrelenebiliyor. Takipçiler artık kanallardaki mesajlara emoji yorumları da bırakabiliyor. Yöneticiler artık kanallarındaki gönderileri 30 güne kadar düzenleyebiliyor. Meta'nın haberine göre, bu sürenin sonunda kanallar WhatsApp sunucularından otomatik olarak siliniyor.

WhatsApp Kanalları Haziran ayında duyurmuştu. Bu özellik başlangıçta yalnızca Singapur ve Kolombiya'daki sınırlı sayıda kuruluş tarafından test edildi. Daha sonra test sürümü toplam 10 ülkeye genişletildi. WhatsApp'a göre, artık kuruluşların, spor takımlarının, sanatçıların ve daha fazlasının "binlerce kanalı" görünüyor. Kanal oluşturmak şimdilik büyük kuruluşlara ya da ünlü kişilere ayrılmış durumda, ancak "önümüzdeki aylarda" herkesin kendi kanalını açması mümkün olacak.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.