WhatsApp, Sohbet Kilidi için Gizli Kodu kullanıma sunuyor

WhatsApp, Sohbet Kilidi için Gizli Kodu kullanıma sunuyor

WhatsApp, en özel konuşmalarınıza ekstra bir koruma katmanı ekleyen bir özellik olan Sohbet Kilidi için Gizli Kod'u kullanıma sunarak sohbet güvenliğini yeni bir düzeye taşıyor.

Daha önce WhatsApp'ın Sohbet Kilidi özelliği, kullanıcıların sohbetlerini cihaz şifreleri veya biyometrik kimlik doğrulama ile kilitlemelerine olanak tanıyordu. Bu bir güvenlik düzeyi sağlasa da, birisinin bir sohbetin kilitli olduğunu görmesini engellemiyordu.

Sohbetinizi kilitlemek için gizli bir kod

Sohbet Kilidi için Gizli Kod ile artık cihaz şifrenizden farklı benzersiz bir şifre belirleyebilirsiniz. Bu parola, Kilitli sohbetler klasörünü sohbet listenizden gizleyerek kodu bilmeyen herkes için görünmez hale getirecektir.

Gizli Kod harflerden, rakamlardan, özel karakterlerden ve hatta bir emojiden oluşabilir ve kullanıcıların güvenlik önlemlerini kişiselleştirmelerine olanak tanır. Kilitli sohbetlerinize erişmek için gizli kodu WhatsApp arama çubuğuna yazmanız yeterli olacaktır.

Gizli Kod özelliği daha fazla esneklik de sunuyor. Kilitli sohbetlerinizi tamamen gizlemek istemiyorsanız, sohbet listenizde görünmelerini sağlayabilirsiniz. Seçim sizin.

WhatsApp bir sohbeti kilitleme işlemini basitleştirdi. Kullanıcılar artık bir sohbeti üzerine uzun basarak kilitleyebiliyor ve böylece sohbetin ayarlarında gezinme ihtiyacını ortadan kaldırıyor.

Gizli Kod özelliği şu anda dünya çapındaki tüm WhatsApp kullanıcılarına sunuluyor. Henüz almadıysanız endişelenmeyin. Yakında sizin de kullanımınıza sunulacaktır.

WhatsApp bu yıl, birçoğu gizliliğe odaklanan bir dizi yeni özelliği kullanıma sundu. Örneğin, şirket kısa bir süre önce hesap güvenliğini artırmak için bir e-posta doğrulama özelliği ekledi ve artık gizliliğinizi korumak için aramalar sırasında IP adresinizi gizlemenize de izin veriyor.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.