WhatsApp Topluluklara Kimlerin Üye Ekleyebileceğini Yönetmek İçin Yeni Özellik

WhatsApp Topluluklara Kimlerin Üye Ekleyebileceğini Yönetmek İçin Yeni Özellik

WhatsApp Güncellemesi: Yeni bir topluluk ayarı mevcuttur ve topluluk yöneticilerinin topluluğa kimlerin üye ekleyebileceğine karar vermesine olanak tanır

Popüler anlık mesajlaşma platformu WhatsApp'ın, topluluklara kimlerin üye ekleyebileceğini yönetmek için bir özellik sunduğu bildiriliyor. Meta'nın sahip olduğu uygulama, bu özellik sayesinde izinleri yönetmek için yeni özellikler sunarak topluluk yöneticilerine toplulukları üzerinde daha fazla kontrol sağlamayı amaçlıyor.

WABetaInfo, "Google Play Store'da bulunan Android için en son WhatsApp beta 2.23.18.20 güncellemesi sayesinde, WhatsApp artık topluluk yöneticileri için ek bir seçenek sunuyor" diye bildirdi.

WABetaInfo tarafından paylaşılan ekran görüntüsüne göre, yeni bir topluluk ayarı mevcut ve topluluk yöneticilerinin topluluğa kimlerin üye ekleyebileceğine karar vermesine olanak tanıyor. Varsayılan seçenek, bu eylemi topluluk yöneticileriyle sınırlandırarak onlara doğrudan üye ekleme özelliğini sağlıyor.

Ancak, topluluk yöneticilerinin herkesin doğrudan üye ekleyebilmesi için aynı fırsatı sağlamak istediği bazı durumlar olabilir. Raporda, bu gibi durumlarda "herkes" seçeneğini seçebilecekleri belirtildi.

Rapor, bu özelliğin topluluk yöneticileri için önemli bir gelişme olduğunu ve onlara grupları ve diğer topluluk üyeleri üzerinde daha fazla esneklik ve kontrol sağladığını öne sürdü.

Bu da yeni seçeneğin, topluluk davet bağlantısı gerektirmese bile, yalnızca topluluk yöneticilerinin topluluğa kimlerin manuel olarak yeni üye ekleyebileceğini yönetmesine izin verdiği anlamına geliyor.

Topluluk gruplarına kimlerin üye ekleyebileceğini kontrol etme özelliği şu anda Google Play Store üzerinden Android'deki en son WhatsApp beta güncellemelerini yükleyen belirli beta test kullanıcıları tarafından erişilebilir durumda. Raporda, önümüzdeki günlerde daha da fazla kişiye sunulacağı belirtildi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.