WhatsApp yakında diğer mesajlaşma uygulamalarına mesaj göndermenize izin verecek

WhatsApp yakında diğer mesajlaşma uygulamalarına mesaj göndermenize izin verecek

Meta'nın sahibi olduğu popüler mesajlaşma uygulaması WhatsApp, yeni Avrupa Birliği düzenlemeleri doğrultusunda platformlar arası mesajlaşmanın birlikte çalışabilirliğini sağlamak için şimdiden önemli adımlar atıyor.

Her zaman olduğu gibi, WABetaInfo'daki meslektaşlarımız WhatsApp'ın 2.23.19.8 numaralı yeni bir beta sürümünde bazı ilginç yeni ipuçlarını ortaya çıkardılar. WhatsApp'ın uygulamasını rakiplerine açmaya hazırlandığını gösteren yeni bir 'üçüncü taraf konuşmaları' bölümü içeriyor gibi görünüyor.

Birkaç gün önce Avrupa Birliği, AB içinde faaliyet gösteren büyük teknoloji şirketlerini düzenlemek üzere tasarlanmış önemli bir rekabet reformu olan yeni Dijital Piyasalar Yasasını (DMA) kesin olarak kabul etti. Bu yasa kapsamında, WhatsApp da dahil olmak üzere teknoloji devlerinin, kullanıcıların farklı mesajlaşma uygulamaları aracılığıyla birbirleriyle iletişim kurmalarına izin vermeleri gerekiyor ve WhatsApp'ın uygulamayı planladığı şey de tam olarak bu gibi görünüyor.

WhatsApp yeni Avrupa yasalarına uyacak

WhatsApp yeni düzenlemelere uymanın önemini kabul etti ve şirketin halihazırda yasaların gerektirdiği değişiklikleri uygulamak için çalıştığı görülüyor. DMA kapsamında, WhatsApp'ın Avrupa Birliği içinde birlikte çalışabilir hizmetler sağlamak üzere gerekli ayarlamaları yapmak için altı ayı var. Ancak bu işlevselliğin AB dışındaki bölgelere de yayılıp yayılmayacağı belli değil.

DMA tarafından öngörüldüğü şekliyle birlikte çalışabilirlik, farklı mesajlaşma uygulamalarının kullanıcılarının birbirleriyle sorunsuz bir şekilde iletişim kurmasına olanak tanıyacak. Örneğin Messenger kullanan bir kişi, WhatsApp hesabı olmasa bile bir WhatsApp kullanıcısına mesaj gönderebilecek.

Birlikte çalışabilirlik, iletişimi geliştirmeyi ve mesajlaşma uygulamaları arasındaki rekabeti artırmayı vaat ederken, uçtan uca şifreleme konusunda da önemli soruları gündeme getiriyor. WhatsApp'ın, bu mesajlar yalnızca kendi uygulaması üzerinden paylaşılmasa bile, tam şifreleme vaadinde bulunmaya devam edip etmeyeceğini göreceğiz. Son olarak, DMA düzenlemelerinin 7. Maddesi uyarınca, kullanıcıların gelecekte mesajlaşma birlikte çalışabilirliğinden vazgeçebilecekleri de unutulmamalıdır.

WhatsApp'ın üçüncü taraf sohbet desteği konusundaki çalışmaları henüz ilk aşamalarında, bu nedenle önümüzdeki haftalarda bu özellik hakkında daha fazla şey duyamayabiliriz.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.