WhatsApp Yeni Kanallar Özelliği İçin Bu Büyük Güncellemeyi Yayınlıyor

WhatsApp Yeni Kanallar Özelliği İçin Bu Büyük Güncellemeyi Yayınlıyor

Kanal medyasının otomatik olarak kaldırılmasını kontrol etme özelliği şu anda geliştirme aşamasındadır ve uygulamanın gelecekteki bir güncellemesinde kullanıma sunulacaktır.

Meta'nın sahip olduğu popüler anlık mesajlaşma platformu WhatsApp'ın, Hindistan'da yeni kanallar özelliğini başlatmasının ardından, kanal medyasının cihazınızdan otomatik olarak kaldırılmasını kontrol etmek için bir özellik üzerinde çalıştığı bildiriliyor. Kanallar özelliği sadece kullanıcıların görüntü göndermesine izin vermekle kalmıyor, aynı zamanda kanal sahiplerinin fotoğraf ve video gibi medyanın yanı sıra bilgi bağlantıları göndermesine de olanak tanıyor.

"WhatsApp ayrıca, aldıkları medya üzerindeki kontrolü artırmayı amaçlayan yeni özellikler sunarak kanallara daha iyi bir kullanıcı deneyimi getirmek için çalışıyor. Android için en son WhatsApp beta 2.23.20.11 güncellemesi sayesinde, WhatsApp'ın kanal medyasını cihazdan otomatik olarak kaldırırken yönetmek için bir özellik üzerinde çalıştığını keşfettik," dedi WABetaInfo.

WABetaInfo tarafından paylaşılan ekran görüntüsüne göre, kullanıcıların kanallarda paylaşılan resim ve videoların cihazdan otomatik olarak ne zaman kaldırılması gerektiğini seçebilecekleri "Kanal Ayarları" adlı yeni bir bölüm olacak.

WABetaInfo, "Şu anda WhatsApp, varsayılan seçenek 'Asla' olduğu için kanal medyasını kullanıcı cihazından hemen silmeyebilir ve bu, kullanıcıların zaman içinde cihazlarında istemeden önemli miktarda kanal medyası biriktirmesine ve potansiyel olarak depolama sorunlarına yol açmasına neden olabilir" dedi.

Ekran görüntüsü ayrıca, Android 2.23.18.18 için WhatsApp beta sürümünde tespit edilen kanal ayarları bölümünün içinde beyaz bir üst uygulama çubuğunu da ortaya çıkardı. Bu da beyaz üst uygulama çubuğunun uygulamanın herhangi bir bölümünde mevcut olacağını doğruluyor.

Raporda, bu özelliğin kullanıma sunulmasıyla kullanıcıların bu medyanın cihazlarında ne kadar süre kalacağı üzerinde daha fazla kontrole sahip olacakları ve genel deneyimlerini geliştirecekleri öne sürüldü.

Bu, gelecekteki bir güncellemede otomatik bir seçenek olacağından, kullanıcıların cihazlarında depolama alanı açmak için artık kanal medyalarını manuel olarak yönetmeleri gerekmediği anlamına geliyor. Silinen medyanın, kullanıcı kanalı tekrar açtığında indirileceğini unutmamak önemlidir.

Ayrıca, bu ayarın her kanal için özelleştirilebileceği ve kullanıcıların bir kanal için kapatırken diğer kanal için açık tutabilecekleri görülüyor.  Kanal medyasının otomatik olarak kaldırılmasını kontrol etme özelliği şu anda geliştirme aşamasında ve uygulamanın gelecekteki bir güncellemesinde mevcut olacak.

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.