Windows 10, Wi-Fİ özelliğine sahip olacak

Windows 10, Wi-Fİ özelliğine sahip olacak

Tam da Windows 10'un Wi-Fi 7'den vazgeçmek zorunda kalacağını düşünürken, Intel'in web sitesinde yer alan yeni bilgiler, işletim sisteminin her şeye rağmen buna hak kazanacağını ortaya koyuyor.

Windows 11'in piyasaya sürülmesinden bu yana Microsoft, kullanıcıları işletim sisteminin en son sürümüne yükseltmeleri için az ya da çok ince bir şekilde teşvik ediyor. Örneğin, yedekleme aracını Windows 10'da dağıtarak, ancak tam olarak aynısını değil. Birkaç aydır Windows 10'un daha fazla büyük güncelleme almayacağını bildiğimiz gerçeğinden bahsetmiyorum bile. Eğer bu, fanatikleri ikna etmek için yeterli değilse, geçen ay ortaya çıkan bir belge, Wi-Fi 7 ile de uyumlu olmayacağını öne sürdü. Ancak bu bilginin yanlış olduğu açık.

Bunu resmi bir basın açıklamasından değil, yakın zamanda web sitesine eklenen iki Intel Wi-Fi 7 modülünün teknik özelliklerinden öğreniyoruz. Kod adları sırasıyla Gale Peak 2 ve Misty Peak olan Intel Wi-Fi 7 BE200 ve Intel Wi-Fi 7 BE202 gerçekten de Windows 10'u destekliyor. Windows 11 ve Linux da destekleniyor, ancak Ağustos belgesindeki listede yer alan ChromeOS desteklenmiyor.

Intel, Windows 10'un Wi-Fi 7 uyumlu olacağını söylüyor

Wi-Fi 7 aslında ne getiriyor? Basitçe söylemek gerekirse, günümüzün en hızlı standartlarından çok daha hızlıdır. Wi-Fi 6 veya Wi-Fi 6E ile karşılaştırıldığında, standart 7 birincisinden 4,8 kat, ikincisinden ise 2,4 kat daha hızlıdır. Wi-Fi 7'nin teorik maksimum hızı 46 Gb/s iken, 6'nınki 9,6 Gb/s'dir ki bu zaten çok yüksek bir hızdır. O halde kağıt üzerinde kazanç çok önemli, ancak elbette bağlantınızın kalitesi, herhangi bir parazit, kutudan uzaklık vb. ile azalacaktır.

Windows 10'daki Wi-Fi 7 desteği, yeni bir işletim sistemine geçmeden kablosuz internetteki en son gelişmelerden yararlanmak isteyenler için çok iyi bir haber. Bu, özellikle büyük bir yükseltmenin hızla gerçek bir baş ağrısına dönüşebileceği kurumsal BT ortamları için geçerlidir.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.