Windows 11: Görev çubuğundaki tanıdık düğmenin yerini bir Copilot düğmesi alacak

Windows 11: Görev çubuğundaki tanıdık düğmenin yerini bir Copilot düğmesi alacak

Microsoft, Copilot yapay zeka destekli sanal asistanını daha da ileri taşıyor. Windows 11 görev çubuğunda başka bir düğmenin yerine özel bir düğme görünecek.

Microsoft gerçeği gizlemeye çalışmıyor: Yapay zeka ile güçlendirilmiş Copilot sanal asistanı Windows 11 bilgisayarlarımızda ve hatta Windows 10'da gururla yer almak istiyor. Bu, kullanıcıların ellerini biraz zorlamak anlamına gelse bile. Redmond firması, Windows Insider programına kaydolarak ulaşılabilen işletim sisteminin önizleme sürümleri aracılığıyla, Copilot'u az ya da çok ince bir şekilde empoze etmeyi deniyor. Örneğin, Copilot'un bilgisayarla aynı anda başlamasını sağlayarak.

Başka bir katman eklemek için, Windows 11'in 23595 numaralı en son test sürümü, Copilot'a adanmış yeni bir özellik ekliyor. Görev çubuğunun en sağında sanal asistan simgesini temsil eden bir düğme beliriyor. Üzerine tıklandığında basitçe açılıyor. Görünüşe bakılırsa bu büyük bir değişiklik değil. Ancak Microsoft bu yeni kısayolu, 2009'dan beri var olan ve bu nedenle yer açmak için ortadan kalkacak olan başka bir kısayolun pahasına uygulamayı seçti.
Windows 11, görev çubuğunda başka bir düğme yerine bir Copilot düğmesi görüntüleyecek

Fare imlecinizi Windows 11 görev çubuğunuzun sağına, çan şeklindeki bildirimler simgesinden sonra konumlandırırsanız, Masaüstünü Göster düğmesiyle karşılaşırsınız. Bu düğmeye tıkladığınızda, adından da anlaşılacağı gibi, masaüstünüzü görüntülemek için tüm pencereler hemen simge durumuna küçültülür. Copilot'un gelişiyle birlikte bu kısayol varsayılan olarak devre dışı bırakıldı. Microsoft bu değişikliği "Copilot giriş noktasını Copilot bölmesinin açıldığı yere yaklaştırarak daha net ve daha kolay erişilebilir hale getirmek için" yaptığını açıklıyor.

Sanal asistan ekranın sağ tarafındaki bir sütunda görüntülenir. Şu anda sabitlemeyi kaldırmak veya yeniden boyutlandırmak mümkün değildir, ancak bu tür eklemeler planlanmaktadır. Masaüstünü Göster düğmesini düzenli olarak kullanıyorsanız panik yapmayın. Görev Çubuğu Ayarları'na ve ardından Görev Çubuğu Davranışı'na giderek yeniden etkinleştirilebilir.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.