Windows 11: Güncelleme SSD'leri yavaşlatıyor ve kullanıcılar şikayetçi

Windows 11: Güncelleme SSD'leri yavaşlatıyor ve kullanıcılar şikayetçi

Microsoft tarafından geçen hafta genel kullanıma sunulan Windows 11 22H2 için Moment 2 güncellemesi, birincil depolama alanı olarak SSD kullanan dizüstü ve masaüstü bilgisayarlarda yavaşlamaya neden oluyor. Son günlerde sosyal medyada bu sorunla ilgili çeşitli raporlar ortaya çıktı.

Düşük performansla ilgili şikayetler çoğunlukla Reddit'te ortaya çıktı. Örneğin "mesp21" olarak tanımlanan platform kullanıcısı, işletim sistemi güncellemesini makineye yüklediğinden beri NVMe SSD'sinin hızının %50'den fazla düştüğünü iddia etti.

İnternet kullanıcısı yazısında, depolama biriminin okuma hızının 7.000 MB/s'den 3.000 MB/s'ye kadar düştüğünü ve daha dengeli güç profili etkinleştirildiğinde 1.000 MB/s'ye kadar düştüğünü söylüyor. Ve başlıkta benzer başka şikayetler de var.

"sebascq" adlı kullanıcı, Windows 11 güncellemesinden sonra dizüstü bilgisayarının açılış süresinin 14 saniyeden 31 saniyeye çıktığını söylerken, "Mrbigdog99" adlı kullanıcı da cihazının SSD performansını yama yüklemesinden önce ve sonra karşılaştıran bir çıktı paylaştı. Veriler büyük bir azalma olduğunu gösteriyor.

Geçici Çözüm

Microsoft, Windows 11 Moment 2 güncellemesinden sonra SSD'lerdeki yavaşlama hakkında henüz konuşmadığından, kullanıcılar soruna son vermek için alternatifler aradılar. Güncellemenin kaldırılması, önceki performansa geri dönmek için buldukları çözüm oldu.

Bu durumda, Başlat > Ayarlar > Windows Update > Güncelleme Geçmişi > Güncellemeleri Kaldır yolunu izlemeniz ve kaldırmak için en son paketi seçmeniz gerekir. Ancak böyle bir karar almadan önce, güncellemenin hata düzeltmelerinin kaybolacağını ve bilgisayarınızı yeni tanıtılan özelliklerin yanı sıra potansiyel olarak savunmasız bırakacağını bilmeniz gerekir.

Yapı ayrıca işletim sistemi takvim çökmesi de dahil olmak üzere başka sorunlar da yarattı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.