Windows 11, kişisel dosyaları silmeden başka bir biçimlendirme yöntemini daha test ediyor

Windows 11, kişisel dosyaları silmeden başka bir biçimlendirme yöntemini daha test ediyor

Microsoft, Windows 11'i yeniden yüklemek için başka bir yöntem üzerinde denemeler yapıyor. Microsoft'un Beta Kanal test programındaki son güncellemelerde bulunan yeni bir Windows Update özelliği, Medya Oluşturma Aracına ihtiyaç duymadan sorunları çözmenize olanak tanır.

Windows En Son web sitesine göre bu özelliğe "Windows Update'i Kullanarak Sorunları Düzeltme" adı verilmektedir. Araç, işletim sisteminin geçerli sürümünü yeniden yüklemenize olanak tanır, ancak işlem sırasında kişisel dosyalarınızı kaybetmezsiniz.

Microsoft bir yayında şöyle açıklıyor: "Bu işlem, sahip olduğunuz işletim sistemini yeniden yükler ve hiçbir dosyayı, ayarı veya uygulamayı kaldırmaz." "Onarım içeriği Windows Güncelleme Ayarları sayfasında görüntülenir" diye ekliyor.

Bu araçla, kullanıcıların Windows 11 biçimlendirme sürecinde bir adım daha az yapması gerekiyor. Şu anda, işletim sistemini yeniden yüklemek için sistemin bir disk görüntüsünü (ISO) indirmek veya Microsoft'un indirilebilen Medya Oluşturma Aracını kullanmak gerekiyor. .

Kurtarma aracı Ayarlar > Sistem > Kurtarma bölümünde bulunabilir. Ancak şimdilik araç olması gerektiği gibi çalışmıyor.

Aracın avantajı nedir?

Biçimlendirme aracının daha iyi kullanılabilirliği, süreci basitleştirmenin yanı sıra, biçimlendirme sürecinde kişisel dosyalarını kaybetme konusunda endişelenen kullanıcıları rahatlatır. Her durumda, işleme başlamadan önce tüm önemli verilerin yedeklenmesi önerilir.

Ayrıca Windows Update aracılığıyla yeniden yükleme işlemi "daha temizdir". Bileşen ve çevre birimi üreticilerinin gereksiz araçları otomatik olarak yüklenmez.

Ancak ne yazık ki aracın kesin olarak piyasaya sürülmesiyle ilgili bir tahmin bulunmuyor. İşlevin Windows 11 Moment 5 güncellemesinin bir parçası olarak Şubat ayının ortasında veya Mart ayında halka sunulması mümkündür.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.