Windows 11 Moment 5'in Şubat 2024'te geleceği iddia ediliyor

Windows 11 Moment 5'in Şubat 2024'te geleceği iddia ediliyor

Microsoft'un yapay zeka destekli deneyime büyük önem vererek yeni nesil Windows istemcisini 2024'ün ikinci yarısında piyasaya süreceği söyleniyor. Buna rağmen şirketin Windows 11 için en az bir "Moment" güncellemesi daha var. Yeni bir rapora göre bu güncelleme Şubat 2025 gibi erken bir tarihte gelecek.

31 Ekim'de yayınlanan büyük 23H2 güncellemesinin ve önceki bazı "An" güncellemelerinin aksine, Windows 11'e gelecek özellik düşüşü pek çok yeni özellik veya çığır açıcı değişiklik getirmeyecek. İşletim sistemini Dijital Piyasalar Yasası ile uyumlu hale getirmek için birkaç küçük ekleme, cilalama ve değişiklik bekleyebilirsiniz.

Windows 11 "Moment 5" güncellemesi, uzun süredir vaat edilen haber akışını gizleme seçeneği gibi widget iyileştirmeleri sunacak. Erişilebilirlik ve paylaşım iyileştirmeleri, Windows 365 entegrasyonu için yeni özellikler ve gelen kutusu uygulamaları için güncellemeler (Not Defteri için bir karakter sayacı, Microsoft Mağazası için yeni bir bölüm vb.) olacak. Avrupa Birliği'nde yaşayanlar için Moment 5, Microsoft Edge'i yalnızca birkaç tıklamayla kaldırmalarına olanak tanıyacak.

En iyi kısımlarından bazılarını almak için "Moment 5" güncellemesini beklemeye gerek olmadığını belirtmekte fayda var. Haberleri kapatma özelliğine sahip güncellenmiş Widget Panosunu zaten yükleyebilirsiniz. Ayrıca Avrupa Birliği dışında yaşıyor olsanız bile Microsoft Edge'i kaldırmanın bir yöntemi vardır. Ayrıca, yaklaşan değişiklikleri tüm Windows 11 kullanıcılarının kullanımına sunulmadan önce denemek için bilgisayarınızı Windows Insider Programına (daha kararlı Beta Kanalı işe yarayacaktır) kaydedebilirsiniz.

Rapor doğrulanmadığı için bilgilere biraz ihtiyatla yaklaşın (resmi olarak duyurulan planlar bile değişebilir). Her ne kadar çok çeşitli değişiklikler içermesi beklenmese de, her zamanki gibi yaklaşan "Moment 5" güncellemesine ayrıntılı bir bakış hazırlayacağız.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.