Windows 11 Realtek, Intel ve AMD'den Aralık 2023 sürücülerini alıyor

Windows 11 Realtek, Intel ve AMD'den Aralık 2023 sürücülerini alıyor

Bu Aralık ayında Realtek, Intel ve AMD, Windows 11 ve Windows 10 için yeni iyileştirmelerle dolu yeni sürücülerini piyasaya sürdü. Aynı zamanda bu yeni sürücüler, daha yeni Intel sürücüleri kullanıldığında 'Dead by Daylight' ve diğer oyunlarda oyun çökmeleri de dahil olmak üzere bilinen bazı sorunlara da sahiptir.

Bu sürücülerin sisteminiz için gerekli olması halinde Windows Update aracılığıyla gönderilmeye başlanacağını unutmamak önemlidir, bu nedenle bu düzeltmelere ihtiyacınız yoksa güncellemeleri atlayabilirsiniz.

Realtek ile başlayarak, Windows 11 ve 10 için PCIe ağ sürücülerini güncellediler. Bu güncellemeler NetAdapterCx ve NDIS sürümlerini içeriyor; özellikle güç tasarrufu özelliği artık kapalı. Realtek henüz USB sürücülerinin güncellenmesi hakkında bir şey söylemedi ve her zamanki gibi bize daha fazla ayrıntı verecek herhangi bir sürüm notu yok.

Realtek'in yeni PCIe ağ sürücüsü (sürüm 11.0.2.1) ve USB Ethernet sürücüsü (sürüm 11.0.2.1_20) Windows 11 için bir ilk. Ayrıca Windows 10 için PCIe ağ sürücülerini de güncellediler (sürüm 10.50). Öte yandan, USB sürücüleri Haziran 2021'den bu yana herhangi bir değişiklik görmedi.

Mevcut Realtek sürücüsüyle sorun yaşamadığınız sürece bu sürücüleri indirmenin bir anlamı yok. Ancak ilgileniyorsanız, çevrimdışı yükleyicileri Realtek'in indirme sayfasında bulabilirsiniz.

Intel'in Aralık 2023 sürücüleri

Intel, Arc, Iris Xe ve Core Ultra grafikleri için 31.0.101.5084 (WHQL olmayan) ve 31.0.101.5122 (WHQL) sürümlerini yayınladı. Grafik sürücüsü ayrıca Intel Arc Pro için 31.0.101.4955 sürümüne güncellendi.

Büyük indirme boyutuna rağmen (1 GB'ın üzerinde), Intel'in sürüm notları belirsizdir ve yeni özellikler veya düzeltmelerle ilgili ayrıntılardan yoksundur.

Yonga üreticisi, Intel Arc Serisi ile ilgili 'Dead by Daylight' oyunundaki çökmeler ve 'Topaz Video AI' ile ilgili sorunlar gibi devam eden sorunların altını çizdi. Intel Arc grafikli Intel Core Ultra kullanıcıları da 'Diablo 4' gibi oyunlarda görüntü hatalarıyla karşılaşabilir.

Intel Arc Pro kullananlar için 31.0.101.4955 WHQL sürücüsü, Bentley LumenRT'deki geçici donma ile ilgili bir düzeltme ve 'Topaz Video AI' ve 'Blender' ile ilgili bilinen birkaç sorun içeriyor.

GPU sürücülerine ek olarak Intel, 6E Standart Güç (AFC) desteği de dahil olmak üzere birçok düzeltme içeren yeni Wi-Fi ve Bluetooth sürücüleri yayınladı. Intel ayrıca hazırda bekleme modundan çıktığınızda kablosuz adaptörlerin çalışmamasına neden olan bir sorunu da çözdü.

Benzer şekilde, bazı Intel ürünlerinin WPA3-Personal (WPA3-SAE) güvenliğine bağlanamamasına neden olan bir başka sorun da giderildi.

Cihazınızdaki Intel sürücülerini güncellemek için Intel'in destek asistanı uygulamasını kullanabilir ve aşağıdaki adımları takip edebilirsiniz:


    Intel'in web sitesini açın ve Sürücü ve Destek Yardımcısı (iDSA) uygulamasını edinin.
    Sistem tepsisinden Güncelleme Yardımcısı aracını açın.
    Şimdi, güncellemeleri kontrol edin ve güncellemeyi yüklemeye başlayın.


AMD'nin Aralık 2023 güncellemesi

Bu ayın başlarında AMD, özellikle 'Avatar: Frontiers of Pandora'yı desteklemek için yeni bir grafik sürücüsü olan Adrenalin 23.12.1 WHQL'i yayınladı.

AMD, AMD Link sürücüsünün Ocak 2024'ten sonra desteklenmeyeceğini, ancak AMD Link'in hala kullanılabileceğini belirtiyor. Bu güncelleme, özellikle Ev ve Oyun sekmelerinde olmak üzere yazılım arayüzüne yeni bir tasarım getiriyor ve HYPR-RX Eco ile enerji tasarrufu özellikleri sunuyor.

Diğer güncellemelerin yanı sıra Topaz AI ve DaVinci Resolve için DirectML'de de iyileştirmeler var.


Sürücüyü AMD Radeon Software'i kullanarak indirebilirsiniz. Bazılarınız sürücüleri Windows Update'in isteğe bağlı güncellemeler özelliği aracılığıyla da bulabilir.


Realtek, Intel ve AMD'nin bu yeni sürücüleri Windows 11'in genel performansını artırabilir veya artırmayabilir ve bu düzeltmelere ihtiyacınız yoksa güvenle göz ardı edilebilir.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.