xAI'nin 'Grok' sohbet robotu yalnızca X Premium abonelerine sunulacak

xAI'nin 'Grok' sohbet robotu yalnızca X Premium abonelerine sunulacak

Elon Musk, Grok'un X'ten gelen bilgilere gerçek zamanlı erişime sahip olacağını ve yanıtlarına mizah katacağını söyledi.

Elon Musk'ın yeni yapay zeka şirketi xAI, sohbet robotunu beta sürümünden çıktıktan sonra X'in aylık 16 dolarlık Premium+ planı abonelerine sunacak. Grok adı verilen sistem, OpenAI'nin ChatGPT'sine rakip olacak şekilde konumlandırıldı ve bu hafta sonu belirli bir kullanıcı grubuna sunulmaya başlandı.

Musk, X'te konuşma yapay zekasının birkaç ekran görüntüsünü paylaştı ve yanıtlarının ne yazık ki Musk tipi mizahla yüklü olacağını doğruladı. CEO ayrıca, "Grok'un X platformu aracılığıyla bilgiye gerçek zamanlı erişimi var, bu da diğer modellere göre büyük bir avantaj." şeklinde tweet atarak rakiplerine kıyasla yeteneklerini daha da öne çıkardı. Beta sürümünden ne zaman çıkacağına dair henüz kamuya açık bir zaman çizelgesi yok, ancak Musk çıktığında "tüm X Premium+ abonelerinin kullanımına sunulacağını" söyledi.

Yorumlar, Musk'ın kurucu ortağı olduğu ve 2018'e kadar yönetim kurulunda kaldığı rakip şirket OpenAI'nin 6 Kasım'daki ilk geliştirici konferansının zamanlamasına denk geliyor. OpenAI'nin ChatGPT'sini kullanmak aylık 20 dolar.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.