Xiaomi 13T ve 13T Pro duyuruldu

Xiaomi 13T ve 13T Pro duyuruldu

Xiaomi, Berlin'de düzenlenen bir konferansta iki yeni üst düzey akıllı telefonu, Xiaomi 13T ve 13T Pro'yu tanıttı. Yeni özelliklerin ötesinde, seride gerçekten devrim yarattılar.

Geçtiğimiz birkaç yıl içinde Xiaomi, yılın başında bir dizi üst düzey akıllı telefon piyasaya sürmeyi ve ardından yılın ikinci yarısında bir 'T' serisi piyasaya sürmeyi alışkanlık haline getirdi. İkinci seri, akıllı telefonun fotoğrafçılık gibi diğer bazı yönlerini ihmal ederken performansa odaklanmasıyla biliniyordu.

Yeni Xiaomi 13T ve 13T Pro ile Çinli üretici bu eksiklikleri gidermeyi amaçlıyor. Xiaomi, kendilerinden önceki Xiaomi 13'te olduğu gibi, serideki akıllı telefonların fotoğrafçılığı için de iş ortağı Leica ile işbirliği yaptı ve bu kez rakiplerinin diğer üst düzey akıllı telefonlarıyla aynı seviyede olmayı vaat ediyor.

13T serisinde performans ve akıcılık ön plana çıkıyor

Şaşırtıcı olmayan bir şekilde, Xiaomi 13T ve 13T Pro, çok hızlı işlemcilere dayanarak seleflerinin ayak izlerini takip ediyor. Xiaomi 13T, MediaTek Dimensity 8200-Ultra çip tarafından desteklenirken, Pro modeli süper güçlü MediaTek Dimensity 9200+'a sahip.

Her iki akıllı telefon da aynı 6,67 inç OLED FHD+ (2712 x 1220 piksel) ekranı kullanıyor. Bu, geleneksel üst düzey akıllı telefonların 120 Hz'inden daha fazla olan 144 Hz'lik bir yenileme hızı sunuyor. Ayrıca 480Hz dokunmatik örnekleme hızı da bu telefonları oyun oynamak için mükemmel akıllı telefonlar haline getiriyor. Daha da iyisi, ekran 2.600 nit'e kadar parlaklık kapasitesine sahip - en son Xiaomi 13 Ultra kadar - ancak yalnızca Gorilla Glass 5 ile korunuyor.

Pil ömrü açısından, Xiaomi 13T ve 13T Pro'nun her ikisi de 5.000 mAh bataryaya dayanıyor, ancak şarj gücü aynı değil. İlk model 67W ile sınırlandırılırken, Pro model maksimum 120W'a kadar çıkabilecek. Ne yazık ki, kablosuz şarj bu 13T serisinde hala yok.

Başlıca yeni özellikler fotoğrafta

Xiaomi T serisi fotoğrafçılık açısından hiçbir zaman özellikle parlamadı, ancak bu nesil ile bu durum değişecek. Xiaomi bu 13T akıllı telefonlarda Leica ile işbirliği yapmakla kalmadı, aynı zamanda Leica'nın Vario-Summicron lensleriyle donatılmış daha güçlü sensörleri tercih etti.

Her iki akıllı telefon da aynı fotoğraf sensörlerine sahip. Ana 50 MP sensör 1/1,28 inç boyutunda. Bu nedenle önceki 200 MP ve 108 MP sensörlerden çok daha büyük fotoğraflar sunuyor. Bu, özellikle düşük ışık koşullarında çekim kalitesini büyük ölçüde artıracaktır.

Ultra geniş açılı bölümle 12 MP'lik bir sensör ilgileniyor, ancak esas olarak büyük değişikliklere uğrayan üçüncü sensör. Xiaomi, kullanışlılığı sık sık sorgulanan makro sensörü nihayet 2X optik yakınlaştırma sunan 50 MP telefoto sensör lehine terk etti.

Akıllı telefonlar iki orijinal Leica fotoğraf stilinden yararlanıyor: Leica Authentic ve Leica Vibrant'ın yanı sıra 6 filtre. Bunlardan ikisi yeni: Leica M modundan (Tip 240) türetilen Leica Sepia ve Leica Blue. 4 yeni filigran ve bir Pro modu deneyimi tamamlıyor.

Bağlantı açısından, Bluetooth 5.4 her iki akıllı telefonda da tanıtıldı. Bununla birlikte, yalnızca Xiaomi 13T Pro yeni Wi-Fi 7 standardıyla uyumludur, Xiaomi 13T ise Wi-Fi 6E ile yetinmek zorundadır. Son olarak, Xiaomi 13T ve 13T Pro suya ve toza dayanıklılık için IP68 sertifikasına sahiptir.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.